Meyhane Pilavı ( Tavuklu bulgur pilavı ) Tarifi
Meyhane Pilavı |
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın ve suyunu atmayın. Pilav tenceresine yıkayıp inceceik doğradığınız soğanları atın. Yağ ve bir miktar suyla kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve biberleri atıp kavurmaya devam edin. Salçayıda ekleyip kavurun. Daha sonra haşladığınız tavuğu doğrayın ve suyuyla beraber pilav tenceresine atın. Kaynamaya baaşlayınca tuzunu ekleyip bulguru koyun. 15 dakikada pişicektir. Altına yapışmadan ocağın altını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Pilavımız servise hazır. Üzerine bol nane ve acı pul biber dökmeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun.
Tavuklu bulgur pilavı |
Tavuklu bulgur pilavı |
Tavuklu bulgur pilavı |
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: