Meyhane Pilavı ( Tavuklu bulgur pilavı ) Tarifi

10:41 Dilek Toksoy 0 Comments

Meyhane Pilavı 
Sofralarımızın yine vazgeçilmezlerinden olan bulgur pilavını çok güzel yaptığımı söylerler. Bol soğanlı, biberli ve tavuk etli olunca tadına doyum olmuyor. Yanında da ayran çok güzel duruyor. 

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz 
Yapılışı:
Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın ve suyunu atmayın. Pilav tenceresine yıkayıp inceceik doğradığınız soğanları atın. Yağ ve bir miktar suyla kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve biberleri atıp kavurmaya devam edin. Salçayıda ekleyip kavurun. Daha sonra haşladığınız tavuğu doğrayın ve suyuyla beraber pilav tenceresine atın. Kaynamaya baaşlayınca tuzunu ekleyip bulguru koyun. 15 dakikada pişicektir. Altına yapışmadan ocağın altını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Pilavımız servise hazır. Üzerine bol nane ve acı pul biber dökmeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun.

Tavuklu bulgur pilavı

Tavuklu bulgur pilavı

Tavuklu bulgur pilavı

                                           Sevgiyle Pişen Yemeklerden
                                                                                   DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: