Boşnak Böreği Tarifi
Boşnak Böreği Tarifi |
Malzemeler:
1 kilo un
tuz ve su
1 su bardağı sıvı yağ
içi için:
3 adet patates
200 gr. kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı
tuz, karabiber, pul biber
maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle hamuru yoğurma kabına unu eleyin. tuzunu atın, ben göz kararı atıyorum. Azar azar su ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru biraz dinlendirirseniz iyi olur.
Diğer tarafta soğanı incecik doğrayın ve yağ koyduğunuz bir tavada hafifçe kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurun, ama çok değil. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını, doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Patatesli içimiz soğurken siz bir yandan hamuru açmaya başlayın. Hamuru orta boy bir elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve üstlerini sıvı yağla yağlayın, üst üste koyup 15 dk. bekletin. Şimdi geldik en zor kısmına. Açılan ve yağlanan yufkamızı elinize alın ve tezgahın üstüne yayın. Uçlarından tutup yanlara doğru çekiştirin. Yufka yağın yardımıyla açılacaktır. Açabildiğiniz kadar açın, her tarafından tutup çekin. İyice açılan yufkanın baş kısmına patatesli içten uzunlamasına koyun ve elinizin yardımıyla rulo yapın.
Boşnak Böreği Tarifi |
Boşnak Böreği Tarifi |
Aslında biz bunu çarşafa koyar, onun üzerinde yapardık ve çarşafı iki kişi karşılıklı tutup sirkelerdik ve börek kendiliğinden yuvarlanırdı. Ama ben tek başına olduğum için daha küçük bezeler yapıp, kendim açıyorum. Sarılan ruloları tepsiye gül gibi sarıp dizin. Her bezeyi böyle yaptıktan sonra böreğin üzerine bir miktar daha yağ sürüp, 200 derece ısıdaki fırına verin. Yaklaşık bir saat altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine elinizle bir miktar su serpin ve temiz bir bezle üstünü örtüp bekletin. Böreğimiz hazırdır efendim, herkese afiyet olsun.
Boşnak Böreği Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
cok güzeldi cok dilek abla tadı tamagımda hala
YanıtlaSilellerine sağlık canımm çok güzel görünüyor bizde de her perşembe pişer :)) kaymak koyunca harika oluyor tavsiye ederimm :)
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşlar..kaymaklısınıda denemeli ama kalorisi çoğalır diye korkarım yaa
YanıtlaSilTesadüf gece geldim gördüm bloğunu canım benim bu böreği aynısını arnavut arkadaşım yapardı nefis olur ellerine sağlık olsun .
YanıtlaSilteşşkrler Macide hanımcım...çok yapılır bu börek bizim evde..kızlar seviyor
YanıtlaSilhiç mütevazi olamıyacağım böreğimiz pek bi güzel olur:))) ellerine sğlık
YanıtlaSilBOŞNAKSINIZ GALİBA SEVDA HANIM..YANİ OLMAYIN ELBET ÇÜNKÜ NEFİSSS..TEŞKRLER
SilBoşnak böreği muazzam olur ben de hiç yapmadım ama çok güzel yapan ellerden yedim..Tadına doyulmaz bir lezzet..Ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilArzu'cum, ben Boşnak bir eeşle eveliydim ve mecburen öğrendim börek yapmayı..:) İlk zamanlar onlar gibi incecik yapamıyordum..bir kaç püf noktasını öğrendikten sonra çok kolay..yapmaktan gına gelmişti..:) Fakat cidden has Boşnaklar şahane yapıyorlar...benden de sevgi ve selamlar sana..
Silellerine sağlık Dilek ablacımm harika görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSil