Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

12:46 Dilek Toksoy 4 Comments

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği
Patlıcanın her türlüsünü seviyorum ve bildiğim her tarifini yapıyorum. Kızartmadan yaptığım bu tarif çok hafif oluyor, denemenizi öneririm. 

Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra sularını sıkıp bir tencereye dizin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsakları serpin. Biberleri de küçük doğrayıp tencereye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp yemeğe ilave edin. tuzunu ve yağını da ekledikten sonra ocağın altını yakın ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveçte pişirdim ben daha leziz oldu. Servis tabağına aldıktan sonra maydanozla süsleyin, ister soğuk isterseniz sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği


                                         SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. ellerine sağılık canım,fırında daha güzel olur diye geçti aklımdan tarifi okurken ,sen zaten öyle yazmışın.

    YanıtlaSil
  2. fırında pişen yemekler daha mım leziz oluyor ne...teşşekrler canm

    YanıtlaSil
  3. mevsimi gelsin diye bekliyorum:)
    ellerinize sağlık..,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. evet, haklısınız, her şey mevsiminde daha leziz..sevgiler

    YanıtlaSil