Karnıyarık Yemeği

20:49 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Karnıyarık Yemeği
Patlıcanın en şık hali diyebilirim. Patlıcanların göbeğine yayılan kıymalı harçla, bu mükemmel lezzeti tatmak harika bir şey. Genç kız iken benden yaşça büyük bir arkadaşımdan bakarak öğrendiğim bir tarif. Kesinlikle fırında pişiririm, bir kaç kez görmüştüm tencerede pişiren çünkü.Ben yaptım, szi de buyrun soframa..Afiyet olsun canlarım..Sevgiyle pişti inanın.

Malzemeler:
5 orta boy kemer patlıcan
300 gr. yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
maydanoz
Kızartmak içinm sıvı yağ
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet patates
Yapılışı:
Önce patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Patatesleri de irice doğrayın ve bir kenarda bekletin. Onlar beklerken tavaya yemeklik doğradığınız soğanı koyun ve az miktar suda kavurun. Ben kıymalı harçta hiç yağ kullanmıyorum, çünkü patlıcanlar zaten kızardığı için yağlı oluyor. Kıymayı ekleyip karıştırın. Daha sonra salçayı koyup kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bitince ocağın altını kapatın, tuz ve karabiberi ekleyin. Doğranmış maydanozları da ekledikten sonra karıştırıp bir kenarda bırakın.
Derin bir kızartma tavasına yeterince sıvıyağ koyun ve kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra tuzlu sudan çıkardığınız ve suyunu sıkıp kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü güzelce kızartın. Patlıcanlar kızardıktan sonra patatesleri de kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Patatesleri de yanlarına serpiştirin. Sıra geldi patlıcanların içini doldurmaya. Bir tatlı kaşığının yardımıyla patlıcanların ortasını açıp yayın ve kaşıkla düzleştirin. İçlerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan eşit miktarda koyun. Her patlıcanın üzerine domates ve biber dilimlerinden koyun. Son olarak bir kasede salçalı su yapın ve  patlcanların üstü örtülmetecek kadar tepsiye dökün. Piştikçe azalması lazım ve asla çok sulu olmamalı. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı ya da makarna şık durur. Cacık yapmayı da unutmayın. Herkese afiyet olsun, sevgiler.


Karnıyarık Yemeği

                                          SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                       DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: