Lor Kurabiyesi

06:53 Dilek Toksoy 2 Comments

Lor Kurabiyesi
Bizim Emine Sultan'ın meşhur lorlu kurabiyesini yaptık ve yedik. Tadına doyamadık vallahi, tereyağıyla yapınca daha güzel oluyor. Akşamüstü çayında yemenizi tavsiye ediyorum sevdiklerinizle.

Malzemeler:
1 su bardağı un
1 kahve fincanı tereyağı
250 gr. tatlı lor
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
Toz şeker, yumurta ve tereyağını bir yoğurma kabına alıp iyice çırpın. Daha sonra un ve loru ilave edin, ardından kabartma tozunu ekleyin. Güzelce yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  fırın tepsisine üstlerini hafifçe bastırarak ve sonrasında toz şekere bulayıp dizin. Fırını önceden ısıtın ve 170 dereceye ayarlayın. Kurabiyeleri pişirmeye bırakın. Yaklaşık 20 dk sonra üzerleri hafif kızarınca fırından alın ve servis tabağına dizin. Çayın yanında afiyetle yiyin. Herkese sevgiler..

Lor Kurabiyesi


                                             SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                  DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. harika bir kurabiye çok severim eline sağlık

    !!! etkinlik derken işte bunu demek istemiştim bu kadar güzel bir tarife yorum gelmemiş :(

    YanıtlaSil
  2. Anladım canım..galiba ben eski bir facebookcu ve yeni bir bloger olarak bu duruma daha alışamadım. Daha fazla vakit ayırmam lazım ve bunu yapacağım inşlh..sevgiler, saygılar..Aslında ben bir yazarım..yazmak bana iyi gelir hep..fakat kalemlere küstüm galiba...

    YanıtlaSil