Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi |
MALZEMELER:
yarım kilo dana ciğer
1 yemek kaşığı karbonat
tuz, karabiber
1 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet beyaz kuru soğan
maydanoz
salatalık turşusu
1 adet domates ve sivri biber
YAPILIŞI:
Ciğerin zarını bıçağın ucuyla hafif kaldırarak zarını soyun. Kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzün. Düz bir tepsiye koyup karbonat ve pul biberle harmanlayıp, 2 saat bekletin. Daha sonra un ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Karabiber eklemeyi unutmayın.
Derince bir teflon tavaya yağı koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri yağa atın, kavurun. Ocağın yüksek ateşte olması gerekiyor. Yaklaşık 10 veya 15 dk sonra ciğerler pişmiş olmalı. Pişen ciğerleri servis tabağına alın. Jülyen doğradığınız soğan ve soğana eklediğiniz maydanoz, doğranmış domates ve sivri biber, salatalık turşusuyla servis yapın. Bu kısmını fotoğraflayamadım ama enfes görünüyordu.
Yapan ve yiyen herkese afiyet olsun, dikkat benim gibi fazla kaçırmayın...
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
ayy benim de canım cok istiyodu dün ciger, bulamadım, gittim tavuk ciğeri aldım :)
YanıtlaSilCanım kızım yerken sen geldin aklıma zaten, biliyorum çok sevdiğini...senin yerine de yedim merak etme....))
YanıtlaSil