Arnavut Ciğeri Tarifi

00:50 Dilek Toksoy 2 Comments

Arnavut Ciğeri Tarifi
Dün gece canım çok Arnavut ciğeri istedi ve bugün bu isteğimi gerçekleştirdim. Bir hayli çok yedim, midemde hala yoğrulma işlemi sürüyor. Ciddi ciddi kendimi frenlemeliyim yemek konusunda. Yapayım ama az yiyim ya da hiç yemiyim, yedireyim. Tabakta soğanı ve domatesiyle çekmeyi unutmuşum, öyle acıkmıştım ki...bir baktım tabak bitmiş. Tarifim çok özel, buyrun deneyin arkadaşlar.


MALZEMELER:

yarım kilo dana ciğer

1 yemek kaşığı karbonat

tuz, karabiber

1 su bardağı un

3 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

1 adet beyaz kuru soğan

maydanoz

salatalık turşusu

1 adet domates ve sivri biber

YAPILIŞI:

Ciğerin zarını bıçağın ucuyla hafif kaldırarak zarını soyun. Kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzün. Düz  bir tepsiye koyup karbonat ve pul biberle harmanlayıp, 2 saat bekletin. Daha sonra un ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Karabiber eklemeyi unutmayın. 

Derince bir teflon tavaya yağı koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri yağa atın, kavurun. Ocağın yüksek ateşte olması gerekiyor. Yaklaşık 10 veya 15 dk sonra ciğerler pişmiş olmalı. Pişen ciğerleri servis tabağına alın. Jülyen doğradığınız soğan ve soğana eklediğiniz maydanoz, doğranmış domates ve sivri biber, salatalık turşusuyla servis yapın. Bu kısmını fotoğraflayamadım ama enfes görünüyordu. 

                         Yapan ve yiyen herkese afiyet olsun, dikkat benim gibi fazla kaçırmayın...



                             SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                        DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. ayy benim de canım cok istiyodu dün ciger, bulamadım, gittim tavuk ciğeri aldım :)

    YanıtlaSil
  2. Canım kızım yerken sen geldin aklıma zaten, biliyorum çok sevdiğini...senin yerine de yedim merak etme....))

    YanıtlaSil