Saç Kavurma

13:37 Dilek Toksoy 2 Comments

18-12-2013

Saç Kavurma 
Kurban bayramından kalma buzlukta etim vardı. Haydi saç kavurma yapmaya kızlar...

MALZEMELER:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu  eti

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet sivri yeşil biber

4 diş sarımsak

tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

kekik, kimyon, kişniş

ince kesilmiş kuyruk yağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Etleri yıkadıktan sonra kuyruk yağıyla beraber saç tavaya alın. Şöyle bir kavurtturun. Yağla et biraz sotelenecek. Daha sonra iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etler yumuşamaya başlayınca önceden yıkayıp doğradığınız biberleri ilave edin. Biberleri biraz soteledikten sonra incecik doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları ekleyin. Kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesleri ilave edin. Bir süre ocağın altını kısın ve etlerin üzerine bir kapak örtüp domateslerin etle kaynaşmasını bekleyin. Domatesler yumuşayınca karıştırın ve içine yarım çay bardağı su ekleyin. Biraz daha kavrulmasını bekleyin. En son olarak baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın. Saç kavurma servise hazırdır. Dilerseniz yanında pirinç pilavı yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun..

Saç Kavurma 


                                                   SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA


BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. süpersin:)sabahın köründe canım çekti yani:)neyse hafta sonu yaparım artık...eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Sende süpersin canım..teşşkr ederim.Bizde hafta sonu yaptık bu ziyafeti

    YanıtlaSil