Saç Kavurma
18-12-2013Saç Kavurma |
MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
4 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
kekik, kimyon, kişniş
ince kesilmiş kuyruk yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Etleri yıkadıktan sonra kuyruk yağıyla beraber saç tavaya alın. Şöyle bir kavurtturun. Yağla et biraz sotelenecek. Daha sonra iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etler yumuşamaya başlayınca önceden yıkayıp doğradığınız biberleri ilave edin. Biberleri biraz soteledikten sonra incecik doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları ekleyin. Kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesleri ilave edin. Bir süre ocağın altını kısın ve etlerin üzerine bir kapak örtüp domateslerin etle kaynaşmasını bekleyin. Domatesler yumuşayınca karıştırın ve içine yarım çay bardağı su ekleyin. Biraz daha kavrulmasını bekleyin. En son olarak baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın. Saç kavurma servise hazırdır. Dilerseniz yanında pirinç pilavı yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun..
Saç Kavurma |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
süpersin:)sabahın köründe canım çekti yani:)neyse hafta sonu yaparım artık...eline sağlık:)
YanıtlaSilSende süpersin canım..teşşkr ederim.Bizde hafta sonu yaptık bu ziyafeti
YanıtlaSil