Kremalı Kek

14:01 Dilek Toksoy 5 Comments

04-01-2014

Kremalı Kek 



Çok önceden yaptığım ve fotoladığım kek tarifim..soğuk soğuk yenen sulu kek mi desem...)

MALZEMELER:

3 yumurta

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

Portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

KREMASI:

2 paket krem şanti

1 su bardağı süt

ŞERBETİ:

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

limon suyu

YAPILIŞI:

Şerbeti pişirip bir kenara koyun. Daha sonra kek malzemelerinin önce sıvı olanlarını mikser yardımıyla çırpın. Kuru kek malzemelerini de ekleyip biraz daha çırpın. Kek kıvamın alınca ( akıcı ama çok cıvık değil ) yağlayıp un serptiğiniz düz, dikdörtgen bir borcama eşit şekilde dökün. Fırında 180 derecede pişirin. Yaklaşık 40 dakikada pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçağı keke batırın, eğer bıçak yapışmıyorsa kek pişmiş demektir. 

Keki fırından çıkartın ve biraz ılınınca soğumuş şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün. Şerbetin çekmesini beklerken, kremasını hazırlayın. Kremayı ölçüsüne göre mikserde karıştırıp kekin üzerine döşeyin. Keki buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde kesip servis yapın. Afiyet olsun canlarım.

Kremalı Kek 


                                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. hmmm,süper ,ellerine sağılık ...

    YanıtlaSil
  2. teşşkürler canımmm..beklerim gel..)

    YanıtlaSil
  3. yazıyı görmesem resim aynı kıymalı beşamel soslu bir yemek gibi duruyor:)canım mı çektide bana öyle gözüküyor acaba:) eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Şeker mutfak..sevgiler..

    YanıtlaSil