Kesme Hamur ( Kıymalı )
25-02-2014Kesme Hamur ( Kıymalı ) |
Yaş aldıkça büyüklerimizin yaptığı yemekleri daha çok yapar hale geldik. Ben ezelinden meraklıyım gerçi yemek yapmaya fakat bu kadar çeşit bilmezdim tabi..İlk yaptığım yemek domates çorbasıdır mesela..Ve yemek kitabına bakarak yapmıştım, inanılmaz güzel olmuştu, annem çok beğenmişti. Daha sonra dolmalara merak sardım, daha sonra sütlü tatlılar..ama yine de yemeklere soğan konulduğunu evlenince öğrenmiştim...) Benimki meraktandı..Yıllar geçtikçe iyi bir yemek ustası oldum, yaptığım yemekleri beğenmeyen yoktur. Yemeklerin hakkını vereceksin, hangi sebzeyle hangi baharat iyi gider, yemeğin suyunun miktarından yağına kadar hepsini iyi kararlamak gibi bir çok püf noktaları yaptıkça , deneyimledikçe öğreniyor ve ustalaşıyorsunuz. Yeter ki isteyelim, sevelim..bu felsefe hayatta yapacağınız her iş için tutunacağınız bir ikili olsun..Sev ve iste...
Malzemeler:
5 su bardağı un
100 gr. kıyma
tuz,su
Yapılışı:
Unu derin bir yoğurma kabına eleyin ve içine kıymayı, yeterince tuzu koyup azar azar suyla yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin ve yarım saat kadar dinlendirin.
Kesme Hamur ( Kıymalı ) |
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp oklava yardımıyla açın.
Kesme Hamur ( Kıymalı ) |
Kesme Hamur ( Kıymalı ) |
Kestiğiniz hamurları fırında pembeleşinceye dek kızartın. Bir kaç saat havalandırdıktan sonra buzdolabı poşetlerine bir kullanımlık olacak şekilde doldurun ve buzluğunuza koyun. Nefis çorbalarınıza nefis tatlar vereceğinden emin olabilirsiniz.
Kesme Hamur ( Kıymalı )
Kesme Hamur ( Kıymalı ) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
çok güzel bir tarif en kısa zamanda deneyeceğim, ellerinize sağlık teşekkürler....
YanıtlaSilTeşşkr ederim Mehlikacım..çok zamanını almıyor, dene bence de.. sevgiler
YanıtlaSilsüper bir tarif,ellerine sağılık canım....
YanıtlaSilSağol canım benm..sevgiler, bloğundaydım az evvel..harikasın..:)
YanıtlaSil