Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması
27-03-2014Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması |
Kırmızı pancarın ne kadar faydalı olduğunu bildiğim için yapraklarında da çok vitamin olduğunu düşünüp,onlardan da bir çeşit yemek yapma fikrim inanın sadece kendi fikrimdi. Gayet güzel yenilebilir bir yemek oldu. Bir çeşit ot kavurması diyelim.Pancarları da haşladım ve turşu yaptım, haşlanan suyundan da koca bir bardak içtim. Herkese tavsiye ederim. Bağışıklık sistemini güçlendiren müthiş bir içecek..
Malzemeler:
3 adet pancarın yaprak kısımları
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
tuz, karabiber
Yapılışı:
Pancar yapraklarının solan kısımları var sa ayıklayın ve bol suda yıkayın. İncecik doğrayıp bir kenara koyun. Tavaya zeytinyağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanı,ezilmiş sarımsağı biraz kavurun. Rendelenmiş domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından pancar yapraklarını ilave edin, yapraklar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edin. Yapraklar derken tabi ki saplarını da kullanacaksınız.
Kavrulduktan sonra tuz ve karabiberini de ekleyip servis tabağına koyun, afiyetle yiyin.
Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması |
Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması |
Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması |
Kırmızı Pancar yaprağı Kavurması |
Dilek'le Mutfakta
Hahhay inanir misiniz bende bir gun yaptim cok begendim. Cok sevindim tarifinizi gorunce, yaraticiliginizi tebrik ederim. Rengin guzelligine bakar misiniz? Yaratici tariflerinizi bekliyorum. Sevgiler
YanıtlaSilİnanırım tabi..Aklın yolu birdir..Gerçekten leziz ve faydalı..çok teşşkr ederim yorumunuz için..kocaman sevgiler benden dee
Sil