Ankara Pilavı
19-04-2014![]() |
Ankara Pilavı |
Malzemeler:
1 paket arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1'er adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber
Yapılışı:
Tencereye yağları koyup eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Daha sonra küp doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Arpa şehriyeleri de ekledikten sonra 5 dk. kadar daha kavurun. Önceden kaynattığınız suyu ekleyin. Suyun miktarını göz kararı yapıyorum ben. Üzerini bir parmak geçecek şekilde olacaktır. Suyunu koyduktan sonra tuz ekleyip ocağın altını en kısığa ayarlayıp pişirmeye bırakın. Dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz. Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocağın altını kapatın ve pilavı kepçeyle karıştırıp tencerenin kapağını örtün ve demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın ve yanında isterseniz tavuk ve patates kızartmasıyla servis yapın. Ben yanına bir de Acılı Antep Ezmesi koydum, bir kaç adet de turşu. Pilavla harika gidiyor. Herkese afiyetler olsun diyorum arkadaşlar. Bu akşamki menümüz tamamdır. Allah sofralarımızdan bereketi eksik etmesin. Amin..
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
![]() |
Ankara Pilavı |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: