Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

17:43 Dilek Toksoy 0 Comments

25-04-2014

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler
Misafirleriniz için güzel bir tarif var..Bu bisküvilere bayılacaksınız..İki bisküvi arasına tahin dolgulu bir içle, kenarlarından kavrulmuş susam sarkan doyurucu ve değişik bir bisküvi yapmaya hazır mıyız..)
Tarif ararken katı yağ kullanılmayan tariflere bakmaya daha çok özen gösteriyorum. Tarifim Pakmaya yemek kitabından..Denedim, pişirdim, yedim ve mutluyum. Tabi ki bir adet yedim, onu da lezzetini test etmek için..Sonuç Muhteşem..Dilek bunu çok beğendi..Umarım sizler de beğenirsiniz.

8 Kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı mısır nişastası

1 adet yumurta

yarım paket kabartma tozu

2.5 su bardağı un

İç harcı için:

1 su bardağı tahin

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kenarları için kavrulmuş susam

Yapılışı:

Yağ ve yumurtayı bir yoğurma kabına alın ve iyice çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un  ve kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve bir bardağın ağzıyla kesip yuvarlak hamurlar elde edin. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. 
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırında 10-15 dk. pişirin. Fazla pişirmeden fırından alın ve biraz ılınınca aralarına tahinli iç den sürün ve kenarlarını da kavrulmuş susama bulayın. 
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra büyük bir servis tabağına dizip afiyetle yiyin. 12 adet bisküvi çıkıyor bu malzemelerle.

Afiyet Olsun..

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler


Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta



BENZER TARİFLER

0 yorum: