Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler
25-04-2014![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
Tarif ararken katı yağ kullanılmayan tariflere bakmaya daha çok özen gösteriyorum. Tarifim Pakmaya yemek kitabından..Denedim, pişirdim, yedim ve mutluyum. Tabi ki bir adet yedim, onu da lezzetini test etmek için..Sonuç Muhteşem..Dilek bunu çok beğendi..Umarım sizler de beğenirsiniz.
8 Kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kenarları için kavrulmuş susam
Yapılışı:
Yağ ve yumurtayı bir yoğurma kabına alın ve iyice çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un ve kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve bir bardağın ağzıyla kesip yuvarlak hamurlar elde edin. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırında 10-15 dk. pişirin. Fazla pişirmeden fırından alın ve biraz ılınınca aralarına tahinli iç den sürün ve kenarlarını da kavrulmuş susama bulayın.
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra büyük bir servis tabağına dizip afiyetle yiyin. 12 adet bisküvi çıkıyor bu malzemelerle.
Afiyet Olsun..
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
![]() |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: