Fırında Mezgit Fleto
11-05-2014Fırında Mezgit Fleto |
Ben fırında domatesli biberli pişirdim. Arkadaşım balıkların altına erikden sos yapıp döşemiş..Ayrı bir lezzet kattığına eminim. Dilerseniz öyle deneyin. buraya tıklarsanız erikli tarife ulaşabilirsiniz..Erik derken şu an bolca olan can eriğinden söz ediyorum. Benim tarifim ise bildiğimiz fırın balık..Benim balık yemeklerim de çok lezzetli olur söyliyim..)
Malzemeler:
1 kilo mezgit fleto
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
tuz, karabiber, kekik
defne yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Yapılışı:
Mezgit fletoları güzelce yıkayın ve tuz, karabiber, kekikle tatlandırın. Fırın tepsisine dizin. Aralarına dilimlenmiş domates ve biberleri serpiştirin. Sarımsakları da balıkların aralarına sıkıştırın. Aynı şekilde defne yapraklarını da aralarına sıkıştırıp üzerlerine zeytinyağı limon sosu gezdirin, bir çay bardağı su ilave edin ve 200 derece fırına verin. Nar gibi kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın afiyetle yiyin.
Fırında Mezgit Fleto |
Fasulye Piyazı |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: