Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi )
04-06-2014Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi ) |
Malzemeler:
500 gr. yağsız kıyma
1 adet irice kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
tuz, karabiber, kimyon, kişniş
7-8 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle kıymayı doğru yerden almak lazım. Bildiğiniz güvenilir bir kasaptan döş etinden kıydıracağınız eti tercih edin. Kıymayı derince bir kaba alın. Soğanı soyun, yıkayıp rendeleyin, kıymaya ekleyin. Sarımsakları ayıklayıp yıkayın ve havanda dövüp kıymaya ekleyin. Bir adet yumurtayı kırın ve ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini de kıymaya ekleyin. Baharatları ve tuzu, incecik kıydığınız maydanozları ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız o kadar güzel olur. Yoğurma işlemi bittikten sonra köfteden parçalar koparıp avucunuzla uzun yassı şekiller verin ve bir tabağa dizin. Köfteleri 4-5 saat hatta bir gün buzdolabında kapalı bir kap içinde bekletin. Bekleyince daha leziz oluyor.
Kızartacağınız zaman dolaptan çıkarın, tavayı kızdırın ve yeterince sıvı yağ koyun. Yağ kızdıktan sonra köfteleri arkalı önlü güzelce kızartın. Çok fazla yüksek ateşte pişmesin, ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Yanına elma dilimli kızarmış patates, dilimlenmiş domates, ya da domatesi de köftenin yağında hafifçe pişirip koyabilirsiniz. Bir kaç tane de közlenmiş ve kabukları soyulmuş yeşil taze biberle servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi ) |
Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi ) |
Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi ) |
Sarımsaklı Kuru Köfte ( Anne Köftesi ) |
Dilek'le Mutfakta
ellerinize sağlık... anne tariflerine bayılıyorum...
YanıtlaSilBen de Fincan Teyze..) çok teşşk ederim..sevgilerle..
Sil