Tahinli Çember Çörek Tarifi

12:47 Dilek Toksoy 0 Comments

03-11-2014
Tahinli Çember Çörek Tarifi
Tahinin dayanılmaz kokusu ve damağımda bıraktığı eşsiz buruk lezzetini mayalanmış hamur kokusuyla pişmiş halini tatmak ister misiniz..Çayın yanında ikram edebileceğiniz nefis bir çörek tarifi öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Tarif yine Tijen Aktay arkadaşımdan, kedisine çok teşekkür ediyorum. Onun kadar güzel şekil veremesem de tadı mükemmel oldu. Şekil veremememin nedeni hamuru biraz cıvık yoğurmamdan kaynaklandı. Siz benim gibi cıvık yapmayın, daha güzel tepsiye koyabilmek için sertçe bir hamur yoğurun. Mutlaka denenmesi gereken tariflerden..

Malzemeler:

1/2 su bardağı ılık su

1 yumurta akı

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı toz şeker

50 gr. erimiş tereyağı

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya

Alabildiğince un

İç harcı için:

200 gr. tahin

1 su bardağı ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker ( toz şeker koymasak daha iyiydi bence )

üzeri için:

2 yumurta sarısı

1 fincan susam

Yapılışı:

Hamuru yoğurmak için derin bir kap alın. un ve maya hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin, mayayı da koyup yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak olmamalıdır. Ben biraz yumuşak yoğurmuşum o yüzden şekil vermekte zorlandım diyebilirim. 




Tahinli Çember Çörek Tarifi
Hamuru yoğurduktan sonra üç adet bezeye ayırın. İlk beze biraz büyük, diğeri onun biraz kçüğü, 3. bezede 2. bezenin biraz küçüğü olacak şekilde hamuru üçe ayırın. 
Tahinli Çember Çörek Tarifi
Büyük olan hamuru tezgaha koyun ve biraz un serperek uzunlamasına açabildiğiniz kadar açın. Üstüne bir kaşık yardımıyla tahin sürün. Biraz da toz şeker serpin. Ben toz şekeri önermiyorum, piştikten sonra yerken hoşuma gitmedi. Dövülmüş cevizden de bolca serpip her yerine yayın.


Tahinli Çember Çörek Tarifi

Tahinli Çember Çörek Tarifi

Daha sonra hamuru enlemesine ikiye katlayın ve kenarlarını elinizle bastırın. 


Tahinli Çember Çörek Tarifi
Hamurun kıvırdığınız tarafından bıçakla eşit aralıklı kesikler yapın. Tamamen kesmeyin sakın. 


Tahinli Çember Çörek Tarifi
Hamurun uçlarından tutup çabuk bir hamleyle uçlarından birleştirip yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin dış tarafına serip kaplayın. Şekilde görüldüğü gibi benim hamur yaydı kendini..)

Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiyi doldurun. Çember şeklini alan çörekleri bir saat mayalanmaya bırakın.


Tahinli Çember Çörek Tarifi
Tahinli Çember Çörek Tarifi

Bir saat bekledikten sonra çöreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızaran dek pişirin. 


Tahinli Çember Çörek Tarifi
Piştikten sonra fırından alın ve servis tabağına dilimleyerek koyup afiyetle yiyin.
Tahinli Çember Çörek Tarifi

Tahinli Çember Çörek Tarifi

Tahinli Çember Çörek Tarifi

Tahinli Çember Çörek Tarifi

Tahinli Çember Çörek Tarifi
Tahinli Çember Çörek Tarifi
                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: