Tahinli Çember Çörek Tarifi
03-11-2014Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tarif yine Tijen Aktay arkadaşımdan, kedisine çok teşekkür ediyorum. Onun kadar güzel şekil veremesem de tadı mükemmel oldu. Şekil veremememin nedeni hamuru biraz cıvık yoğurmamdan kaynaklandı. Siz benim gibi cıvık yapmayın, daha güzel tepsiye koyabilmek için sertçe bir hamur yoğurun. Mutlaka denenmesi gereken tariflerden..
Malzemeler:
1/2 su bardağı ılık su
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
50 gr. erimiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Alabildiğince un
İç harcı için:
200 gr. tahin
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker ( toz şeker koymasak daha iyiydi bence )
üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 fincan susam
Yapılışı:
Hamuru yoğurmak için derin bir kap alın. un ve maya hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin, mayayı da koyup yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak olmamalıdır. Ben biraz yumuşak yoğurmuşum o yüzden şekil vermekte zorlandım diyebilirim.
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Daha sonra hamuru enlemesine ikiye katlayın ve kenarlarını elinizle bastırın.
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiyi doldurun. Çember şeklini alan çörekleri bir saat mayalanmaya bırakın.
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Bir saat bekledikten sonra çöreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızaran dek pişirin.
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Tahinli Çember Çörek Tarifi |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: