Erzurum'un Kadayıf Dolması
15-12-2014Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Malzemeler:
yarım kilo tel kadayıf ( uzun olmalı)
1 su bardağı ceviz içi
4 adet yumurta
kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Kadayıfları bir tepsiye alın ve aynı sarma sarar gibi şekil verip içine ceviz içi koyun ve sarın.
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Avucunuzla biraz sıkın. Tüm kadayıfları bu şekilde yapıp bir tabağa dizin. Kadayıf tellerini çok kalın sarmamaya dikkat edin.
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Daha sonra çukur bir büyük kasede çırptığınız yumurtalara kadayıf dolmalarını bulayıp bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızartırken başından ayrılmayın, sürekli alt üst edin.
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Kızaran dolmaları hemen soğuk şerbetin içine atıp şerbeti emmesini sağlayın ve emdikten sonra servis tabağına bir kepçe yardımıyla alın. İşte bu kadar basit...Üzerlerine yeşil çam fıstığı güzel giderdi ama evde kalmamış..siz eğer evde var sa koyun.
Herkese afiyet olsun, sevgiyle kalın.
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Erzurum'un Kadayıf Dolması |
Dilek'le Mutfakta
Adını çok duydum,İlk defa bir arkadaşımda yemiştim. Değişik gelmişti. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler :)
Teşekkürler Şenizcim..selamlar
Sil