Erzurum'un Kadayıf Dolması

16:51 Dilek Toksoy 2 Comments

15-12-2014


Erzurum'un Kadayıf Dolması
Uzun yıllardır yapmadığım bir tatlıyı yemenin keyfindeyim. Bu tatlıyı çok eski Erzurum'lu komşularımdan öğrenmiştim. Gerçekten çok güzel yapıyorlardı ve ben onlardan göre göre yapmasını öğrendim, daha çok gençken bu dediklerim..Öyle senede bir kere yaptığım bir tatlı aslında, özellikle Ramazan aylarında yapılır. Erzurumluların en bilindik ve lezzetli tatlısıdır. Kadayıf almışken bu lezzetli tatlıyı yapıp bloğumda paylaşmak istedim. Tarifi ve püf noktalarını merak eden varsa yazımı okusun. 


Malzemeler:

yarım kilo tel kadayıf ( uzun olmalı)

1 su bardağı ceviz içi

4 adet yumurta

kızartmak için sıvı yağ

Şerbeti için:

3 su  bardağı toz şeker

4 su bardağı su

bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Kadayıfları bir tepsiye alın ve aynı sarma sarar gibi şekil verip içine ceviz içi koyun ve sarın.
Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması


 Avucunuzla biraz sıkın. Tüm kadayıfları bu şekilde yapıp bir tabağa dizin. Kadayıf tellerini çok kalın sarmamaya dikkat edin.

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Daha sonra çukur bir büyük kasede çırptığınız yumurtalara kadayıf dolmalarını bulayıp bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızartırken başından ayrılmayın, sürekli alt üst edin. 
Erzurum'un Kadayıf Dolması
Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması


Kızaran dolmaları hemen soğuk şerbetin içine atıp şerbeti emmesini sağlayın ve emdikten sonra servis tabağına bir kepçe yardımıyla alın. İşte bu kadar basit...Üzerlerine yeşil çam fıstığı güzel giderdi ama evde kalmamış..siz eğer evde var sa koyun. 

Herkese afiyet olsun, sevgiyle kalın.


Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması


Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması

Erzurum'un Kadayıf Dolması
                                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Adını çok duydum,İlk defa bir arkadaşımda yemiştim. Değişik gelmişti. Ellerine sağlık
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil