Karnabahar Kısırı

14:57 Dilek Toksoy 6 Comments

10-03-2015
Karnabahar Kısırı

Karnabahar sebzesinden kısır mı olur demeyin, olur olur..ben yaptım ve yedim gerçekten mükemmel..Ayrıca diyet için de çok ideal bir tarif, hem doyurucu hem sağlıklı hem de lezziz..
Bilen biliyordur ama bilmeyenler de tarife bakıp öğrensin diye yazdım..Haydi arkadaşlar Dilek'le Mutfağa buyrun..bulgurla yapılan kısırı aratmıyor inanın..


Malzemeler:

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

2-3 yaprak marul

2 dal yeşil soğan

ince kıyılmış maydanoz

tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

kuru veya taze nane

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limon suyu

Yapılışı:

Karnabaharın saplarını ayıklayın, sadece çiçek kısımlarını alın ve yıkayıp süzün. Süzülen karnabaharları robottan geçirin. 

Derince bir teflon tavaya Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağıyla beraber koyup soteleyin. Salçasını ekleyip orta ateşte kavurun. Robottan geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyip soğanlara iyice yedirin. 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. 

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın ve bu arada yeşillikleri yıkayıp incecik doğrayın. Limon suyu ve nar ekşisi ilave edip yeşillikleri kısıra ekleyin . Güzelce karıştırdıktan sonra karnabahar kısırınız hazır hale gelmiş demektir. Servis tabağına alın ve dilediğiniz garnitürle süsleyip afiyetle yiyin.

Karnabahar Kısırı


Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı
                                      Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. Ama ben kısırı çok severim kii :)) dilek hanım yine göstermişsiniz marifetinizi valla nefis görünüyor ellerinize sağlık. En kısa sürede deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Hanım güzel yorumunuz için çok teşkrler ve selamlar..

      Sil
  2. Hiç duymamıştım. Yaparım bir ara bakalım nasıl olacak,Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenizcim şiddetle öneririm..beğeneceğine eminim..sevgiler

      Sil
  3. Dilek hanım ukalalıgımı bagışlayında bu kısıra ince bulgurda katılsa daha doyurucu olur ve saglıklı olmasındanda bişey kaybetmez diye düşünüyorum..Ne dersiniz?...:) MUHABBETLE..

    YanıtlaSil
  4. Valla İsmail bey kısır zaten ince bulgurla yapılıyor ama kalori olarak ve besin değeri açısından karnabaharı kullandık. Karnabaharın kalorisi az ve bu Kuşkan diyet listesinden bir tarif..muhabbetle..

    YanıtlaSil