Karnabahar Kısırı
10-03-2015Karnabahar Kısırı |
Karnabahar sebzesinden kısır mı olur demeyin, olur olur..ben yaptım ve yedim gerçekten mükemmel..Ayrıca diyet için de çok ideal bir tarif, hem doyurucu hem sağlıklı hem de lezziz..
Bilen biliyordur ama bilmeyenler de tarife bakıp öğrensin diye yazdım..Haydi arkadaşlar Dilek'le Mutfağa buyrun..bulgurla yapılan kısırı aratmıyor inanın..
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yaprak marul
2 dal yeşil soğan
ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
kuru veya taze nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Karnabaharın saplarını ayıklayın, sadece çiçek kısımlarını alın ve yıkayıp süzün. Süzülen karnabaharları robottan geçirin.
Derince bir teflon tavaya Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağıyla beraber koyup soteleyin. Salçasını ekleyip orta ateşte kavurun. Robottan geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyip soğanlara iyice yedirin. 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın ve bu arada yeşillikleri yıkayıp incecik doğrayın. Limon suyu ve nar ekşisi ilave edip yeşillikleri kısıra ekleyin . Güzelce karıştırdıktan sonra karnabahar kısırınız hazır hale gelmiş demektir. Servis tabağına alın ve dilediğiniz garnitürle süsleyip afiyetle yiyin.
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Karnabahar Kısırı |
Dilek'le Mutfakta
Ama ben kısırı çok severim kii :)) dilek hanım yine göstermişsiniz marifetinizi valla nefis görünüyor ellerinize sağlık. En kısa sürede deneyeceğim :)
YanıtlaSilMerve Hanım güzel yorumunuz için çok teşkrler ve selamlar..
SilHiç duymamıştım. Yaparım bir ara bakalım nasıl olacak,Ellerine sağlık
YanıtlaSilŞenizcim şiddetle öneririm..beğeneceğine eminim..sevgiler
SilDilek hanım ukalalıgımı bagışlayında bu kısıra ince bulgurda katılsa daha doyurucu olur ve saglıklı olmasındanda bişey kaybetmez diye düşünüyorum..Ne dersiniz?...:) MUHABBETLE..
YanıtlaSilValla İsmail bey kısır zaten ince bulgurla yapılıyor ama kalori olarak ve besin değeri açısından karnabaharı kullandık. Karnabaharın kalorisi az ve bu Kuşkan diyet listesinden bir tarif..muhabbetle..
YanıtlaSil