Ramazan Pidesi

09:05 Dilek Toksoy 36 Comments

26-06-2015
Ramazan Pidesi


Ramazan ayının baştacı dediğimiz ve vazgeçemediğimiz pideyi yapmayı denediniz mi hiç..
Artık bundan sonra bana dua edersiniz, çünkü yapımı gayet kolay ve bazı fırınlarda satılan lastik gibi pideleri almak zorunda kalmayacaksınız. Tabi vaktiniz var sa..Çalışanlar için pide yapımına zaman ayırmak biraz zor. Ama boş bir zamanınızda mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ben de genelde bizim fırından alıyorum açıkcası, lakin bugün çok yapasım tuttu. Yumuşacık, nefis pide yapmak inanın hiç zor değil. Evimde kendi ekmeğimi kendim yuapanlardanım , pide ise ramazana özgü bir hamur işi ürünü. Pide olmaz sa olmaz bizim için ramazanlarda. Ama nerdeee o eski ramazanlar..Yine de güzel dileklerimi sizlere gönderiyor ve herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Malzemeler:

6 su bardağı Egemun

1 paket instant maya ya da yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz kaya tuzu

1/2 su bardağı ılık su

Üzeri için: 

1 yemek kaşığı un 

1/2 çay bardağı su

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

susam ve çörek otu

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup mayanın erimesini sağlayın. Daha sonra ılık su ve tuzu ekleyin.gerçek buğday unu Egem unu eleyerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Bu arada Egem un kullanmanızı tavsiye ederim. Her türlü hamur işlerinde güvenle kullanabilirsiniz. Tam tadında ve katkısız..
 Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde ettikten sonra hamuru 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıp üzerine nemli, temiz bir bez örtün.

Ramazan Pidesi



Hamuru elinizle açarken kullanacağınız unlu suyu hazır edin. Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölün Unla suyu karıştırıp elinize döküp hamurun üzerine sürerek açmaya başlayın. Pide şekli vererek açtığınız hamuru yarım saat daha tepside dinlenmeye bırakın. 
Ramazan Pidesi


Süre sonunda tekrar bastığınız yerlere elinizle bastırın. Yumurtalı, yoğurtlu sostan üzerine dökün ve her yerine yayın. Susam ve çörek otu serpip 200 derece önceden ısınmış fırına verin.


Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi


 Altı üstü kızarana kadar pişirp fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra temiz kuru bir beze sarıp iftar sofranızda yemek üzere bekletin. 

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi


Yumuşacık, lezetli, ev yapımı ramazan pidesini iyi ki yaptım diyeceksiniz.

Herkese Afiyet Olsun..Sevgiyle Kalın..



                                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

36 yorum:

  1. ellerinize sağlık.. Ramazan pidesi çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkrler Nahide hanımcım, gerçekten süperrr oldu.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Şükrancım, sen kesinlikle yaparsın, bizim fırının pidesine 10 basar vallahi..:)

      Sil
  3. Görüntüsü süper ,elinize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkrler sulamcim..) tadı da süperdi..sevgiler

      Sil
  4. Harikasın Dilek'ciğimmmm..... pide de süppeeer görünüyor ... ellerine sağlık... hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmaaaa tansiyonlu kadınım ben artık, oruç tutamıyorumm..son aylarda çok kötü hissediyorum kendimi

      Sil
  5. bildiğin pide olmuş taş fırın pidesi gibi =)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Dilek hanımcığım,Güzel bir tarif.Ramazan'ın vazgeçilmezi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkr ederim Hamarat Hanımcım..valla kıza diyeti bozdurdum....)

      Sil
  7. Aaaaa çok güzel görünüyor,pide hastasıyım ben de,ellerinize sağlık,üşenmesem de yapsam ne güzel olur :))

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş canım . Ellerine sağlık 👍👌

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık pide nefis görünüyor canım harikasın vallahi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy teşkr ederim canm sen de öyle..) sevgiler

      Sil
  10. Ellerinize sağlık. Ramazanda sofraya gelen sıcak pidenin yerini hiç bir şey tutamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Kezbancım..kokusu yeter

      Sil
  11. Dilekciğim Çok başarılı çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞKRLER GÜLTENCİM, VALLA FIRINCILIK MI YAPSAM ACABA...)

      Sil
  12. Ayy şu an olsa ne güzel gider sabah sabah :) Ama iftarı bekliyorum ekrana acıklı bakışlar atarak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TAM İFTAR VAKTİ ŞU AN..SANA YOLUYORUM SICAK SICAK TAPTAZE..AFİYET OLSUN CANM

      Sil
  13. ellerinize sağlık,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  14. Ramazanın olmazsa olmazıdır pide. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir tarif paylaşmışsınız bu güne kadar paylaştığınız tüm tarifleri severek okudum ve yaptım çok teşekkürler bu pide paylaşımı güzel. olmuş.
    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkr ederim Kasım bey, tariflerimi özenle ve ölçülerinde hata yapmamaya çalışarak yazıyor ve yapıyorum. Pide ise ramazanda alışkın olduğumuz bir lezzet ama her fırın güzel yapmıyor..nerde o eski pideler dermişim..işte burda Kasım bey..cidden çok güzel oluyor..bir de taş fırında pişseydi daha da güzel olurdu..selam ve sevgiyle..

      Sil
  16. Peki, içerisine şeker koysak pastane pidesi gibi olur mu acaba???

    YanıtlaSil
  17. ne güzel olmuş biz tabi fırından almaya devam :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende yapabilirsin istersen canım en fazla 2 saatte hazır..)

      Sil