Ramazan Pidesi
26-06-2015Ramazan Pidesi |
Ramazan ayının baştacı dediğimiz ve vazgeçemediğimiz pideyi yapmayı denediniz mi hiç..
Artık bundan sonra bana dua edersiniz, çünkü yapımı gayet kolay ve bazı fırınlarda satılan lastik gibi pideleri almak zorunda kalmayacaksınız. Tabi vaktiniz var sa..Çalışanlar için pide yapımına zaman ayırmak biraz zor. Ama boş bir zamanınızda mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ben de genelde bizim fırından alıyorum açıkcası, lakin bugün çok yapasım tuttu. Yumuşacık, nefis pide yapmak inanın hiç zor değil. Evimde kendi ekmeğimi kendim yuapanlardanım , pide ise ramazana özgü bir hamur işi ürünü. Pide olmaz sa olmaz bizim için ramazanlarda. Ama nerdeee o eski ramazanlar..Yine de güzel dileklerimi sizlere gönderiyor ve herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Malzemeler:
6 su bardağı Egemun
1 paket instant maya ya da yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz kaya tuzu
1/2 su bardağı ılık su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup mayanın erimesini sağlayın. Daha sonra ılık su ve tuzu ekleyin.gerçek buğday unu Egem unu eleyerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Bu arada Egem un kullanmanızı tavsiye ederim. Her türlü hamur işlerinde güvenle kullanabilirsiniz. Tam tadında ve katkısız..
Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde ettikten sonra hamuru 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıp üzerine nemli, temiz bir bez örtün.
Ramazan Pidesi |
Hamuru elinizle açarken kullanacağınız unlu suyu hazır edin. Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölün Unla suyu karıştırıp elinize döküp hamurun üzerine sürerek açmaya başlayın. Pide şekli vererek açtığınız hamuru yarım saat daha tepside dinlenmeye bırakın.
Ramazan Pidesi |
Süre sonunda tekrar bastığınız yerlere elinizle bastırın. Yumurtalı, yoğurtlu sostan üzerine dökün ve her yerine yayın. Susam ve çörek otu serpip 200 derece önceden ısınmış fırına verin.
Ramazan Pidesi |
Ramazan Pidesi |
Ramazan Pidesi |
Altı üstü kızarana kadar pişirp fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra temiz kuru bir beze sarıp iftar sofranızda yemek üzere bekletin.
Ramazan Pidesi |
Ramazan Pidesi |
Ramazan Pidesi |
Yumuşacık, lezetli, ev yapımı ramazan pidesini iyi ki yaptım diyeceksiniz.
Herkese Afiyet Olsun..Sevgiyle Kalın..
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
ellerinize sağlık.. Ramazan pidesi çok güzel olmuş..
YanıtlaSilteşkrler Nahide hanımcım, gerçekten süperrr oldu.
SilHemen denemem lazim.
YanıtlaSilŞükrancım, sen kesinlikle yaparsın, bizim fırının pidesine 10 basar vallahi..:)
SilGörüntüsü süper ,elinize saglik..
YanıtlaSilteşkrler sulamcim..) tadı da süperdi..sevgiler
SilHarikasın Dilek'ciğimmmm..... pide de süppeeer görünüyor ... ellerine sağlık... hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilSelmaaaa tansiyonlu kadınım ben artık, oruç tutamıyorumm..son aylarda çok kötü hissediyorum kendimi
Silbildiğin pide olmuş taş fırın pidesi gibi =)
YanıtlaSilFırncılar halt etmiş yaniii..:)
SilEllerine sağlık Dilek hanımcığım,Güzel bir tarif.Ramazan'ın vazgeçilmezi :)
YanıtlaSilTeşkr ederim Hamarat Hanımcım..valla kıza diyeti bozdurdum....)
SilAaaaa çok güzel görünüyor,pide hastasıyım ben de,ellerinize sağlık,üşenmesem de yapsam ne güzel olur :))
YanıtlaSilÜşenme yap benceeee..)
SilHarika olmuş canım . Ellerine sağlık 👍👌
YanıtlaSilTEŞKRLER SANİYECİM..ÖPTÜM
Silellerinize sağlık pide nefis görünüyor canım harikasın vallahi
YanıtlaSilAyyy teşkr ederim canm sen de öyle..) sevgiler
SilEllerinize sağlık. Ramazanda sofraya gelen sıcak pidenin yerini hiç bir şey tutamaz.
YanıtlaSilAynen öyle Kezbancım..kokusu yeter
SilDilekciğim Çok başarılı çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞKRLER GÜLTENCİM, VALLA FIRINCILIK MI YAPSAM ACABA...)
SilAyy şu an olsa ne güzel gider sabah sabah :) Ama iftarı bekliyorum ekrana acıklı bakışlar atarak :))
YanıtlaSilTAM İFTAR VAKTİ ŞU AN..SANA YOLUYORUM SICAK SICAK TAPTAZE..AFİYET OLSUN CANM
Silellerinize sağlık,afiyet olsun
YanıtlaSilTYEŞK EDERİM CANIMMM..SELMALR
SilRamazanın olmazsa olmazıdır pide. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞKRLER CANIM BENM..SEVGİLER
SilSağol canımcımm
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif paylaşmışsınız bu güne kadar paylaştığınız tüm tarifleri severek okudum ve yaptım çok teşekkürler bu pide paylaşımı güzel. olmuş.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Yorumunuz için çok teşekkr ederim Kasım bey, tariflerimi özenle ve ölçülerinde hata yapmamaya çalışarak yazıyor ve yapıyorum. Pide ise ramazanda alışkın olduğumuz bir lezzet ama her fırın güzel yapmıyor..nerde o eski pideler dermişim..işte burda Kasım bey..cidden çok güzel oluyor..bir de taş fırında pişseydi daha da güzel olurdu..selam ve sevgiyle..
SilPeki, içerisine şeker koysak pastane pidesi gibi olur mu acaba???
YanıtlaSilne alaka..)
Silne güzel olmuş biz tabi fırından almaya devam :-))
YanıtlaSilsende yapabilirsin istersen canım en fazla 2 saatte hazır..)
Sil