Şeftalili Kek

08:52 Dilek Toksoy 2 Comments

22-09-2015
Şeftalili Kek
Şeftaliler bitmeden yapmak lazım fakat buzluğa dilimleyip koyduğunuz şeftalilerle de olur pekala..Bu kek de İstanbul'a kızımın iş yerine geldi. İş arkadaşlarına benden hediye, bayram üstü ağızları tatlansın diye.Hepsini bir çırpıda bitirmişler bile ve ben de tarifini yazıp paylaşmalıyım bir çırpıda..


Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya 

1 paket kabartma tozu

2.5 su bardağı elenmiş un

2 adet sert şeftali

2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Kek malzemelerini sıvıdan toz malzemeye doğru sırayla koyup karıştırın. Bildiğimiz kek yani, daha sonra yuvarlak kelepçeli kalıbın ortasını kaplayacak şekilde yağlı kağıt kesip koyun. Kalıbın kenarlarını da katı yağla yağlayın ki kek yapışmasın. Yağlı kağıdın üzerine toz şekeri döküp yayın. Daha sonra kabukları alacalı soyulmuş ve ince dilimlenmiş şeftalileri kafanıza göre dizin. Üzerine kek karışımını dökün ve her yerine eşit yayılmasını sağlamak için hafif sallayın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin ve daha sonra kalıbı ters çevirip düz bir servis tabağına aktarın. İşte bu kadar..Görünümü ve tadıyla enfes bir kek sizi bekliyor, yanına bir bardak demli çay almayı unutmayın. Herkese afiyetler olsun ne diyim..

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek


Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. mis miss ellerine sağlık :) kocaman sevgiler :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler canm, benden de kocaman sevgiler

      Sil