Limon Reçeli

22:14 Dilek Toksoy 2 Comments

28-03-2016
Limon Reçeli

Limon Reçeli
Limon reçeli yaptığım reçeller arasında en beğendiklerimden.. Bilmeyen limonun da reçeli mi olur der , ekşi olur der..ama değil..Gayet güzel kendi aromasıyla pişen nefis bir reçel çeşidi. Kahvaltılarınızda değişik bir tat arıyorsanız limon reçelini yapmanızı tavsiye ediyorum. Ben 30 - 40 şişe yaptım ve alanlar çok beğendiler.Tarifi merak edenler bir hayli çok..o zaman tarifime buyrun..

Yapılışı:

2 kilo kalın kabuklu ilaçsız limon

3 kilo toz şeker

1400 lt.su

8-9 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 su bardağı limon suyu

Yapılışı:

Limonları güzelce yıkayıp dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla traşlayın. Daha sonra ortadan ikiye bölüp limon sıkacağında suyunu sıkın. Sıktığınız suyu cam şişelere koyup daha sonra salatalarda vs kullanabilirsiniz. 

Limon Reçeli



Limon Reçeli


Sıkılmış limonları ince dilimler halinde kesin ve kaynar su dolu kabın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün Limonları süzün ve suyun altında elinizle sıkarak başka bir kaba aktarın. Limonların üzerinin geçecek kadar soğuk su ekleyerek 2 çorba kaşığı da iri tuz atın. Bu işlem limonların acısının daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır. 2 saat bu şekilde bekleyen limonları tekrar suyunu boşaltın ve tekrar değiştirin. Değiştirirken limonları tek tek elinizle sıkmayı unutmayın. 4-5 kere bu işlemi yapın, bu işlem 3 gün sürüyor eğer daha iyi bir sonuç almak istiyorsanız biraz sabırlı olmalısınız. 


Limon Reçeli

Acısının gittiğinden emin olduktan sonra limonları kaynar suda 1 saat harlı ateşte kaynatıp yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra suyunu süzün ve bol suda yıkayıp tek tek sıkıp süzülmeye bırakın. Diğer yandan reçelin şerbetini hazırlamaya başlayın. 3 kilo toz şekere 1400 lt. su ilave edip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Kaynamaya başlayınca limonları ekleyin. Bir taşım harlı ateşte kaynatıp ocağın altını kısın ve reçel kıvamına gelene dek yaklaşık bir saat kaynatın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu da ekleyip 6-7 dakika daha kaynatın. Kıvamı çok koyu olmasın. Ben ilk yaptığım limon reçelinde limonları 2 saat kireçli suda bekletmiştim. Daha sonra yaptığım reçellerde buna gerek duymadım, kireçsiz de diri oldular. Reçeli sıcakken steril kavanozlara paylaştırın ve kaynattığınız kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatıp ters çevirin. Bir havlunun üzerine koyarak bir gün bekletin.Kapaklar mutlaka yeni olmalıdır ve kaynatma işleminden sonra iyice kurulanmalıdır. Kavanozları ise bulaşık makinesinin en sıcak derecesinde yıkayıp steril hale getirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun, deneyenler bana fotoğraflı halini yollasın..

Sevgiler tüm izleyecilerime..


Limon Reçeli

Limon Reçeli

Limon Reçeli


Limon Reçeli
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfaakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Limonu çok severim ama ekşi olurmu diye denememistim artık yapıcam önemli olan ilaçsız limon bulmak

    YanıtlaSil
  2. ''MİMON REÇELİ Mİ? DEDİM KENDİ KENDİME ELLERİNE SAĞLIK REÇEL KRALİÇESİ ABLAMMM..

    YanıtlaSil