Arapsaçlı Pazı Yemeği

14:13 Dilek Toksoy 4 Comments

05-03-2016


Arapsaçlı Pazı Yemeği
Arap saçının tadından ve kokusundan hoşlananlar için diğer bir sebze olan pazıyla pişirmeyi denemenizi öneririm. Sebze yemekleri organlarımız için detoks görevini üstlenirler ve bu yüzden daha çok sebze daha az et, hamurişi, tatlı..


Malzemeler:

1 demet pazı

yarım demet arapsaçı

1 adet kuru soğan

4-5 diş sarımsak

1 adet domates

yarım kahve fincanı pirinç

yarım çay bardağı zeytinyağı

tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:

Pazıları sirkeli suda beklettikten sonra bol suda iyice yıkayın ve süzülmeye bırakın. Arapsaçını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Pazıları da aynı şekilde kıyıp bir kenara koyun. Soğanı sarımsağı incecik kıydıktan sonra zeytinyağında hafif kavurun. Daha sonra doğranmış domates ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ardından pazıları ve arapsaçını ekleyin. Yıkanmış pirinç ekledikten sonra 1 çay bardağı su ve tuzunu baharatını  da koyun ve sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. 


Arapsaçlı Pazı Yemeği

Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın. Arap saçının o güzel kokusunu sevenlere selam olsun. Herkese afiyet olsun, yarasın..Sevgiler


Arapsaçlı Pazı Yemeği


                                         Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık dilek ablacım çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. nefisss ellerine sağlık canım ekmek bandirmek burdada geçerli :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  3. ahhh kokusu burnuma geldi sanki. Ellerine sağlık Dilek cim

    YanıtlaSil
  4. Canım sağol,,olsan da ikram etseydim..sevgiler

    YanıtlaSil