Arapsaçlı Pazı Yemeği
05-03-2016Arapsaçlı Pazı Yemeği |
Malzemeler:
1 demet pazı
yarım demet arapsaçı
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet domates
yarım kahve fincanı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Pazıları sirkeli suda beklettikten sonra bol suda iyice yıkayın ve süzülmeye bırakın. Arapsaçını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Pazıları da aynı şekilde kıyıp bir kenara koyun. Soğanı sarımsağı incecik kıydıktan sonra zeytinyağında hafif kavurun. Daha sonra doğranmış domates ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ardından pazıları ve arapsaçını ekleyin. Yıkanmış pirinç ekledikten sonra 1 çay bardağı su ve tuzunu baharatını da koyun ve sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakın.
Arapsaçlı Pazı Yemeği |
Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın. Arap saçının o güzel kokusunu sevenlere selam olsun. Herkese afiyet olsun, yarasın..Sevgiler
Arapsaçlı Pazı Yemeği |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ellerine sağlık dilek ablacım çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilnefisss ellerine sağlık canım ekmek bandirmek burdada geçerli :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
ahhh kokusu burnuma geldi sanki. Ellerine sağlık Dilek cim
YanıtlaSilCanım sağol,,olsan da ikram etseydim..sevgiler
YanıtlaSil