Yumurtalı Arapsaçı Kavurması

00:25 Dilek Toksoy 2 Comments

12-04-2016

Yumurtalı Arapsaçı Kavurması
 Arapsaçının bolca olduğu bu aylarda en sık yaptığım yemeklerden arapsaçı kavurmasının tarifi aşağıda yazdım. Sevmeyenler, bilmeyenler hala var, ama lütfen bir deneyin çünkü şifalı otlardan arapsaçını sofralarınızda mutlaka deneyin ve eksik etmeyin bence. 


Malzemeler:

1 demet arapsaçı

1 adet kuru soğan

yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet yumurta

tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Arapsaçını ayıklayıp kalın saplarını koparın ve bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Daha sonra kıydığınız arapsaçlarını ekleyin. Yarım su bardağı su ilave edip arapsaçı hafif yumuşayana dek orta ateşte pişirin. Dişe gelecek hale gelince iki adet yumurtayı cırpın ve tavaya ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp yumurtaları arapsaçına iyice yedirin. Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine süzme yoğurt koyun bir kaşıkcık. Afiyetle şifayla yiyin gitsin. Aman haa sevginizi eklemeyi unutmayın.

Yumurtalı Arapsaçı Kavurması


                         Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Arapsaçı kavurmasını annemde aynı tarifteki gibi yapıyor. Bizde afiyetle yiyoruz. Elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  2. Arapsaçını çok severim. yumurtalısını yada sade kavurmasını. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil