Yumurtalı Arapsaçı Kavurması
12-04-2016Yumurtalı Arapsaçı Kavurması |
Malzemeler:
1 demet arapsaçı
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Arapsaçını ayıklayıp kalın saplarını koparın ve bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Daha sonra kıydığınız arapsaçlarını ekleyin. Yarım su bardağı su ilave edip arapsaçı hafif yumuşayana dek orta ateşte pişirin. Dişe gelecek hale gelince iki adet yumurtayı cırpın ve tavaya ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp yumurtaları arapsaçına iyice yedirin. Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine süzme yoğurt koyun bir kaşıkcık. Afiyetle şifayla yiyin gitsin. Aman haa sevginizi eklemeyi unutmayın.
Yumurtalı Arapsaçı Kavurması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Arapsaçı kavurmasını annemde aynı tarifteki gibi yapıyor. Bizde afiyetle yiyoruz. Elinize sağlık.:)
YanıtlaSilArapsaçını çok severim. yumurtalısını yada sade kavurmasını. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil