Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

03:16 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

09-01-2017


Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

Merhabalar..

Yeni yılın ilk tarifini yazmakta geciktiğimin farkındayım, elim bir türlü bebeğim gibi sevdiğim bloğuma gitmedi..Şu an da gece 2 yi geçmekte..inşlh vazgeçip uyumam..Tarifi isteyen arkadaşlarım çok ısrar etiler ve ben onları geri çevirmemeliyim..:) Fazla uzatmadan tarifi yazayım ve uykuya geçeyim çünkü tatile çıkacağım, hazırlık yapmam gerekiyor arkadaşlar. Bu sevimli ekmekçikjleri dün gece yaptım, dedim ki ev şöyle miss gibi maya koksun, ekmek koksun..çünkü gerçekten mutluluk veren bir özelliği var. Ekmekten asla vazgeçmem ve sınırlı yendiğinde hiç bir zararı olamaz, olmamalı,olsa da kabul etmem..) Ekmek hamuruna değişiklik olsun diye tariflerde göz attığım sarımsak ve dereotu ekledim..Aslında biraz da poğaça havasında oldu, biraz ekmek biraz poğaça..ama harika oldu bana göre..Beğenirseniz siz de denemelisiniz bence ve hamura başka ilaveler de yapılabilir elbette..mesela ceviz, fındık, kurutulmuş domates, biber gibi..Tamamen doğaçlama yaptım ve ölçüleri hatırlamaya çalışacağım.
Sarımsaklı Minik Ekmekcikler


Malzemeler:

2 adet yumurta (bir tanesinin sarısını ayır üzerine sürmek için)

1 paket yaş maya

2 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuz

yarım su bardağı Ülker teremyağ

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

5-6 su bardağı un

yarım demet dereotu

5-6 diş sarımsak

1 adet taze yeşil biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

karabiber, pul biber

1 çay kaşığı kekik

çörek otu

Yapılışı:

Yaş mayayı ılık su ve toz şekerle ıslayıp 15 dk. kabarması için bekletin. Daha sonra ılık süt, yoğurt, yağlar ve yumurtaları da ekleyip karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri de ( sarımsak, biber , dereotu, toz biber, kekik ) ekleyin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarı değişebilir ve bunu siz kararlamalısınız. Yoğurduğunuz hamuru bir saat üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirin, kabarsın. 
Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

Kabaran hamuru tekrar yoğurun ve daha sonra avucunuzla ceviz tanesi kadar kopardığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. İki saat daha dinlendirdikten sonra üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin. Ekmekçiklerin üzerine bıçakla çizikler atın ve önceden ısıttığınız 180 derece ısılı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkartın ılınmaya bırakın. Servis tabağına dizin ve afiyetle yiyin. 


Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

Sarımsaklı Minik Ekmekcikler

Sarımsaklı Minik Ekmekcikler


                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                            Dilek'le Mutfakta




BENZER TARİFLER

2 yorum: