Fırında İç Baklalı Enginar
12-04-2017Fırında İç Baklalı Enginar |
Fırında İç Baklalı Enginar |
Merhabalar..
Enginarlar yine kırılagidiyor buralarda, en sevdiğim sebzelerden enginarın binbir türlü tarifi var. Fırında kaşarlısını denediniz mi hiç.. hem de çok yakıştığı iç bakla ile..Hadi o zaman tarife bir bakalım..
Malzemeler:
5 adet enginar çanağı
300 gr. haşlanmış iç bakla
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet büyük kırmızı kapya biber
5-6 dal dereotu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rende kaşar
tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Enginar çanaklarını limonlu suda hafif haşlayın ve süzüp pişirme tenceresine dizin. Derin bir kasede haşlanmış iç bakla, bezelye, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, kapya biberi zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberle beraber karıştırıp enginarların üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin. Çok az yani bir iki yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup afiyetle yiyiniz. Üzerine dereotu serpmeyi unutmayın. Bir daaha ki sefere beşamel soslusunu deneyelim.
Fırında İç Baklalı Enginar |
Fırında İç Baklalı Enginar |
Fırında İç Baklalı Enginar |
Fırında İç Baklalı Enginar |
Fırında İç Baklalı Enginar |
Herkese güzel günler diliyorum.
Sevgiyle pişen yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: