Fırında İç Baklalı Enginar

08:53 Dilek Toksoy 0 Comments

12-04-2017

Fırında İç Baklalı Enginar
Fırında İç Baklalı Enginar

Merhabalar..

Enginarlar yine kırılagidiyor buralarda, en sevdiğim sebzelerden enginarın binbir türlü tarifi var. Fırında kaşarlısını denediniz mi hiç.. hem de çok yakıştığı iç bakla ile..Hadi o zaman tarife bir bakalım..

Malzemeler:

5 adet enginar çanağı

300 gr. haşlanmış iç bakla

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 adet kuru soğan

3-4 diş sarımsak

1 adet büyük kırmızı kapya biber

5-6 dal dereotu

yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı rende kaşar

tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:

Enginar çanaklarını limonlu suda hafif haşlayın ve süzüp pişirme tenceresine dizin. Derin bir kasede haşlanmış iç bakla, bezelye, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, kapya biberi zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberle beraber karıştırıp enginarların üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin. Çok az yani bir iki yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup afiyetle yiyiniz. Üzerine dereotu serpmeyi unutmayın. Bir daaha ki sefere beşamel soslusunu deneyelim. 

Fırında İç Baklalı Enginar

Fırında İç Baklalı Enginar

Fırında İç Baklalı Enginar

Fırında İç Baklalı Enginar

Fırında İç Baklalı Enginar


Herkese güzel günler diliyorum.

                        Sevgiyle pişen yemeklerden

                                            Dilek'le Mutfakta


BENZER TARİFLER

0 yorum: