Kırmızı Erik Kompostosu

10:19 Dilek Toksoy 0 Comments

24-06-2017


Kırmızı Erik Kompostosu

Buradan üstüne basa basa söylüyorum, gazlı, katkı maddeli içecekler içmeyin ! Birden kendimi Canan Karatay gibi hissettim..) Ama gerçekten de öyle, bu bir gerçek..Şu caanım yaz meyveleri dururken ne işimiz var o işlem görmüş katkılı içeceklerle..Kaynat eriğini, kayısını, şeftalini, vişneni, biraz şeker, biraz limon..ohh miss, soğuk soğuk iç ! şifa bul..20 sene sonra belki de meyve olmayacak dünyada, tabletlerle besleneceğiz..Bu bolluk bereket bir gün bitmeden doğru bir şekilde faydalanmalı..Her ne kadar topraktaki kimyasallar, ilaçlamalar ürünlere zarar verse de fabrikasyon ürünlerden uzak durmaya çalışmak lazım. Bu konu çok uzun mevzulara gider, en iyisi ben kısa kesip erik kompostosu nasıl yapılır onu anlatayım bilmeyenlere..Hiiç üşenmeyin, o kadar basit ki..evde ne varsa, erik, şeftali, vişne, kayısı, elma vs..taze olan her meyvenin suyla ve şekerle kaynamış haline komposto diyoruz. Hoşaf ise kuru meyvelerden yapılanına deniyor. Şerbet ise meyvelerden elde edilen suya şeker ve su eklenmesine deniyor. Öyleyse yaşasın kompostolar, hoşaflar, şerbetler..Herkese güzel bir bayram diliyorum, sevgiyle kalın..


Kırmızı Erik Kompostosu

Kırmızı Erik Kompostosu


Malzemeler:

500 gr. taze kırmızı erik

4 su bardağı toz şeker ( tercihe bağlı )

5-6 litre su

2-3 adet karanfil

yarım limon suyu

Yapılışı:

Erikleri güzelce yıkayın ve suyla beraber tencereye koyun. Karanfili ekleyip ocağın altını açın ve kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Erikler yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cam şişelere koyup buzdolabına kaldırın. İçmek istediğinizde soğuk soğuk için..Bir kaç dal nane lezzet katar..

                         "Sevgiyle Pişen Yemeklerden"

                                                   Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: