Magnolia Çilek
23-06-2017Magnolia Çilek |
Merhabalar..
İki gün sonra Ramazan Bayramı, Herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun, güzellikler getirsin. Bayramda tatlı yapmak geleneksel bir iş hepimizin bildiği üzere, lakin o baklavalar, şerbetli tatlılar güzel ama kalorisi çok fazla, ağır geliyor bana..Size önerim hafif sütlü tatlıları yapmayı düşünün..Düşünürken bu tarifime bir göz atın, hem çok hafif, meyveli ve lezzetli. Magnolia puding, bisküvi ve meyvelerle yapılan bir tatlı..Amerika'nın Newyork kentinde Magnolia Bakery Pastanesiyle ünlenmiş. Kedi dili bisküvisiyle yapılıyor aslında fakat daha çok bebe bisküvisiyle olanı bizde daha çok yapılır.Ben bebe bisküvisi yerine kepekli bisküvi tercih ediyorum. Ya da kendi yaptığınız bisküvilerden de yapabilirsiniz. Ben çileklisini yaptım, siz çikolatalısı, muzlusu, şeftali, kayısı nasıl arzu ederseniz deneyebilirsiniz.
Magnolia Çilek |
4 kişilik
Malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr. süt kreması
1 paket kepekli bisküvi
100 gr. çilek
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Pişirme tenceresine sütü, nişasta, un, şeker ve vanilyayı koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 2-3 dakika pişirip tencereyi ılınmaya bırakın. Diğer yandan çilek sosu hazırlayın. Çilekleri ezip şeker, su ve nişasta ilavesiyle karıştırıp pişirin. Suyu az gelirse ekleme yapın. Akışkan, puding kıvamında olmalıdır. Daha sonra ılınan pudinge bir paket kremanın hepsini değil de yarısından biraz fazlasını koyun. ( 150 gr. ) Bir el mikseriyle karışımı homojen bir görüntü olana dek 2-3 dk. karıştırın.
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
Magnolia Çilek |
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
Geçenlerde Ramazan'dan önce Tebessüm Kahvesi'nde yemiştim,bayılmıştım tadına.Burada da tarifi çıktı karşıma.Çok güzel oldu bu tarif...
YanıtlaSilYeşimcim tarif çok kolaty hadi yap ve yayınla bana da at..sevgiler..
Sil