Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması
Merhabalar..![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
yarım kilo taze fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet irice domates
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
tuz, karabiber
Yapılışı:
Taze fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün, güzelce yıkayıp süzün. Fasulyeleri ister buharda ister az suda hafif yumuşayana dek pişirin. Fazla haşlamınızı önermiyorum, biraz diri kalmalılar. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun ve jülyen doğradığınız soğanı, sarımsağı ekleyip hafif pembeleştirin. Kabuğu soyulmuş domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve 5 dakika kadar çevirin. Kısık ateşte hafif karamelize olmasını sağlayın ve daha sonra mısır unu, tuz, karabiber serpip karıştırın. Mısır ununun çiğliği gitsin mutlaka, şöyle hafif yansın bile..Karıştırıp soteleyin. Ocağın altını kapatıp, mısır unlu taze fasulye kavurmasını servis tabağına alın ve dilerseniz pulbiberle süsleyip afiyetle yiyin efendim..
Herkese afiyet olsun..
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
![]() |
Mısır Unlu Taze Fasulye Kavurması |
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: