Islak Kek ( Bol Çikolatalı )

11:52 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

Merhabalar


Islak Kek ( Bol Çikolatalı )
Hazır klavyeyi elime geçirmişken dün gece yaptığım ıslak kekin tarifini yazıvereyim bari. Sonra birikiyor..:) Haydi Dilek ha gayret, tembelliğin sırası değil, burası senin evin senin bebeğin..ihmal etme, arada cilasını yap..diye kendime ültümatom verip kekin hikayesine geçelim.

Sevgili İzmirli yemek blogerlarından çok sevdiğim Figen Karavas instagramda paylaşmıştı. Arkadaşımın tarifine sadık kalıp gece gece yaptım bende. Bu aralar tatlı isteği oluştu midemde, bir güzel oldu ki  sormayın. Bildiğim ıslak keki kakaolu yapardım hep, bu kez bol çikolatalı yaptım ve harika bir tat oldu bana göre.. Çikolata sevenlerin hayır diyemeyeceği bir tarif..Mesela benim kızlarım çikolata sevmiyorlar ve bu kadar yoğun çikolatalı hiç bir pastayı yemezler. Yine konu komşu yaşadı...) Haydi bakalım tarif nasılmış arkadaşlar..


Islak Kek ( Bol Çikolatalı )


Malzemeler:

4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )

2 çay bardağı toz şeker

2 çay bardağı süt

2 çay bardağı sıvı yağ

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 paket bitter çikolatalı çikolata tozu 

2 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

Sosu için:

2 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nutella veya 200 gr. bitter çikolata

1 yemek kaşığı kakao

Üzerine serpmek için hindistan cevizi

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına kırıp köpük olana dek çırpın. Ardından şekeri ekleyip mikser yardımıyla karıştırmaya devam edin. Süt, sıvı yağ ve çikolata tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya karışımını da ekledikten sonra tahta kaşıkla iyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye kek karışımını dökün ve eşit bir şekilde yayıp 180 derece önceden ısınmış fırında pişirin. Kürdanla test yapıp piştiğini anlayabilirsiniz. Zaten yaklaşık 40 dakikada pişiyor. 


Islak Kek ( Bol Çikolatalı )

Islak Kek ( Bol Çikolatalı )
Kekiniz pişerken bir yandan üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamaya başlayın. Bunun için sütü, şekeri, kakaoyu ve nutellayı bir tencereye alın, karıştırarak ocakta pişirme noktasına kadar gelin ama sakın kaynatmayın. Sonra ocaktan alıp karıştırarak soğutun. 

Pişen keki fırından alın ve dilimleyin. İlk sıcaklığı geçince hazırladığınız sosu kekin üzerine eşit şekilde dökün ve iyice çekmesi için sıcak fırında bir süre bekletin. Soğuduktan sonra kekiniz servise hazır arkadaşlar. Üzerine ben hindistan cevizi serptim. Herkese afiyet olsun, sevgiler..


Islak Kek ( Bol Çikolatalı )

Islak Kek ( Bol Çikolatalı )

Islak Kek ( Bol Çikolatalı )

Islak Kek ( Bol Çikolatalı )


                                       Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Duble çikolatalı olmuş kek. Çok güzel görünüyor Dilek Hanım elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Nasılda canim cekti :) bencede cok güzel olmus gibi.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Islak kek kızlarımın en sevdiği. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil