Ev Baklavası Tarifi
![]() |
Ev Baklavası Tarifi |
Bugün bayramın 3. gününün ilk saatleri. Benim akşam 22.00 dan sonra baklava yapasım tuttu. Daha doğrusu küçük kızımın ısrarlarına dayanamadım, onu mutlu etmek için annemden öğrendiğim ev baklavasını açtım, pişirdim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Ben pek sevmem baklava ama sevenler çok öyle değil mi ?
Biraz
zahmetli tabi yapımı, hatta hazır baklava yufkası da var artık. Fakat ben kendi
ellerimle açtım.. Böylesi daha makbul bence.
Kullanılacak
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 poşet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı kadar tuz
un
250 gr.tereyağı
Açmak için mısır nişastası
1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle yumurtaları derin bir yoğurma kabına
kırıyoruz.Sıvı yağ, süt,kabartma tozu, sirke, tuz ilave ettikten sonra unu
yavaş yavaş eleyerek yoğurma işlemine başlıyoruz. Hamur yumuşak bir hal alana
dek iyice yoğuruyoruz.
Yoğurulan hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz.
Her bir parçayı 10 tane eşit beze yapıyoruz. Toplam 30 adet beze olacak.
Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde tek tek
nişasta serperek açıyoruz.10 tane üst üste koyarak toplam 3 adet baklava
yufkası oluşturuyoruz.10 adet yufkayı merdaneyle açabildiğimiz kadar
açıyoruz.Tepsiye yerleştiriyoruz. Sonra üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz.Aynı
işlemi diğer kalan iki yufkayla da yapıp baklavamızı tamamlıyoruz.
Sıra geldi kesme işlemine:
Canınız nasıl isterse öyle kesin diyorum.Ben
klasik baklava dilimi yaptım.Küçük derince bir tavada tereyağımızı eritip
kesilen baklavanın üzerine yavaşca kaşık yardımıyla döküyoruz.
![]() |
Ev Baklavası |
Ve şimdi fırına verebiliriz.160
derece sıcaklıkta yaklaşık bir saat pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından
alıp soğuması için bekliyoruz.
![]() |
Ev Baklavası |
Soğumuş baklavanın üzerine sıcakken şerbetimizi
döküyoruz.Şerbeti çekmesini bekleyelim lütfen..
Hımmmm güzel oldu cidden.. Bravo bana
![]() |
Ev Baklavası |
![]() |
Ev Baklavası |
![]() |
Ev Baklavası |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Fotoğrafları gördüm ve evde yapılan baklavadan şu anda 2 tabak yemeye başladım:)
YanıtlaSilevde olan her şey daha leziz de ondan..teşşkrler
YanıtlaSil