Karnabahar Salatası

17:31 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Karnabahar Salatası


Sayısız faydaları ve  besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.Öyleyse bu besin deposu sebzeyi çokça tüketmeliyiz. Ben en çok salatasını seviyorum.Çok basit ve lezzetli bir tadı olan karnabahar salatası şöyle yapılır:

Malzemeler:
1 kilo karnabahar
2 kaşık zeytinyağı
limon suyu
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
Karnabahar toplarını elimizle küçük parçalara bölerek iyice yıkıyoruz.Büyük ve derin bir tencerede 2 bardak suyu kaynattıktan sonra içine karnabaharları atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.Fazla pişmemesine dikkat ediyoruz.Piştikten sonra delikli süzgeçte süzüp servis tabağına alıyoruz.
Bir kasenin içine zeytinyağı, limon, tuz ve ezilmiş sarımsağı koyup karıştırıyoruz. Bu karışımı karnabaharların üzerine döküyoruz.Süslemek için bir kaç dal maydanoz yaprağı serpiyoruz.
Karnabahar Salatası                 
Salatamız yemek için hazır.   Herkese afiyet olsun...                                                                                                              Sevgiyle ve afiyetle kalın                                           DİLEK'LE MUTFAKTA    

BENZER TARİFLER

0 yorum: