Kazandibi tarifi

12:29 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Yıllardır hepimizin zevkle yaptığı, tadına doyamadığımız sütlü bir tatlı olan kazandibi tarifini bir de benim tabağımdan yemeye ne dersiniz ?
Kazandibi
Malzemeler:
1 Litre süt
1 Çay bardağı mısır nişastası
1 Çay bardağı pirinç unu
5 Kaşık pudra şekeri
1Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı tereyağı
Bir miktar toz tarçın
Üstü için bir paket çikolata sosu

Yapılışı:
Öncelikle çelik bir tencerede pirinç unu ve nişastayı bir litre sütle tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırıp eritiyoruz. Tencereyi ocağa alıp altını yakıyoruz. Yavaşca karıştırıyoruz. Biraz ılınınca bir bardak toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya yakın, bir paket vanilyayı da ilave ediyoruz. Tatlımız kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha ateşte tutuyoruz. Altının yapışmamasına dikkat ediyoruz.

Sıra geldi altını kızartma işlemine. Bildiğimiz fırın tepsimizi ( borcamda pek güzel olmuyor ) bir kaşık tereyağıyla yağladıktan sonra pudra şekerini serpiyoruz. Üzerine pişirdiğimiz tatlımızı yavaşca döküyoruz. Önceden ısıttığmız fırında yaklaşık 40 dk altı kızarana kadar pişiriyoruz. Ben üstünü de kızartıyorum daha güzel oluyor. Tatlıyı kızardıktan sonra fırından çıkar çıkmaz içi soğuk su dolu bir tepsinin içine oturtuyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra üzerine bir miktar tarçın serpip uzun şeritler halinde kesiyoruz. Islatılmış çelik spatula ile altını tutup rulo şeklinde sarıyoruz. İstediğiniz kalınlıkta olmasını siz belirliyorsunuz. Ruloları cam bir tabağa düzgünce koyuyoruz. En son işlem olarak hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirip ruloların üzerine döküyoruz ve dövülmüş ceviz serperek servise hazır hale gelmesi için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
Kazandibi
Evet tatlımız yenmeye hazır.. Hepinize afiyet olsun..

                            Sevgilerimle                                     DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: