Mıhlama Diğer Adıyla Kuymak Nasıl Yapılır

15:10 Dilek Toksoy 0 Comments

Dileğin Mıhlaması


Mıhlama (kuymak )

Bu sabah kalktığımda canım şiddetle kuymak yemek istedi. Hiç üşenmedim, girdim mutfağa pişirdim ve bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.Basit ama biz Karadenizlilerin vazgeçemediği bir lezzet bu. Hatta Karadenizli olmayanlarında çok beğendiği bir yemektir bu.Bilen bilir burda bu yemeğe tadını veren peynirinin orjinal Trabzon peyniri ve tereyağından olması yemeğin tadını esas kılar. Off hele piştikten sonra tavanın üzerinde eriyen o tereyağına ekmeğini banmak var ya muhteşem !
Dilekle Mutfakta ve Kuymak nasıl yapılıyormuş bir görelim:


Mazemeler:
4 çorba kaşığı kavrulmuş mısır unu
2 kaşık halis tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
1 kase Trabzon peyniri yada kaşar loru
2 veya 3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Tabanı tercihen teflon olan orta büyüklükte bir tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Daha sonra mısır ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Fakat bu kavurma işini kısık ateşte yapmalıyız. 5 dakika kadar kavurduktan sonra tavaya soğuk su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.. İki kaşık yoğurdu da ekleyip karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca peyniri ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. İyice kaynadıktan sonra ocağın altını en kısığa getirip tavanın üstüne bir kapak koyuyoruz ve yaklaşık 15- 20 dk pişmesini bekliyoruz. Tereyağı tavanın üzerine çıktıysa kuymak pişmiş demektir.
Mıhlama
Bu leziz yemeği afiyetle yiyoruz. Herkese afiyet olsun. 
                                                                                       Sevgiyle kalın           Dilek'le Mutfakta     

BENZER TARİFLER

0 yorum: