Güveçte etli patates yemeği

12:51 Dilek Toksoy 0 Comments

Güveçte etli patates yemeği
Türk ailesinin baş yemeklerinden olan patates yemeği, güveçte etle ve bezelyeyle birleşince daha bir leziz oluyor.Ben de bu akşam bu yemeği yaptım ve sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
300 gr. kuşbaşı dana eti
1 kilo patates
1 bardak bezelye(araka)
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet iri soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
tuz

Yapılışı:
Etleri önceden bir tencerede az suyla iyice pişirelim. Etler pişince yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri  ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş domatesi de küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. İki kaşık salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. İki kaşık yağı da ekledikten sonra kabukları soyulmuş ve yıkanmış patatesleri küp şeklinde doğrayıp yemeğimize ilave ediyoruz. Yemeğin suyunu ekleyip içine bezelyeleri koyuyoruz, tuz ve kimyon ekip pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğimiz servise hazır.
Güveçte etli patates yemeği
Herkese Afiyet olsun.. 
Ama öncelikle bu yemeği çok seven biri var ..   (ona da afiyet olsun...)
                                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: