Etli Kereviz Yemeği

03:05 Dilek Toksoy 0 Comments

Etli Kereviz Yemeği
Evimde pişen yemeklerden biri de kereviz yemeğidir. Zeytinyağlısı ya da etlisi fark etmez , her ikisi de güzel bence.Kerevizi herkes sevmeyebilir,  fakat sağlıklı beslenmede çok önemli bir sebze olduğunu belirtmek isterim. Ben yanında bulgur pilavıyla soframa getirdim ve yakıştı.
Şimdi gelelim nasıl yapıldığına:
Malzemeler:
1 kilo kereviz
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 adet soğan
200 gr.kuşbaşı dana eti
limon suyu
yumurta sarısı
yarım bardak portakal suyu
maydanoz
2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelikle etimizi yıkadıktan sonra düdüklü tencerede iyice pişiriyoruz.
Kerevizlerin taze olan yapraklarından bir kısmını ayırıp,  kerevizlerin kabuklarını bıçak yardımıyla güzelce soyuyoruz. Kararmaması için limonlu suyun içinde bekletiyoruz. Havuçları ve patatesleri de küp şeklinde doğrayıp limonlu suyun  içine atıyoruz.
Etimiz piştikten sonra içine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz. Kerevizi, havucu ve patatesi süzüp tencereye ilave ediyoruz. Ayrıca kerevizin taze olan yapraklarından da bir kaç dal doğrayın ve yemeğe ilave edin. Yeterince su ve tuz ekledikten sonra  tencerenin kapağını örtüp sebzelerin yumuşamasını bekliyoruz. Yemek pişmeye yakın terbiyesini yapıyoruz ve yemeğe ekliyoruz.
Terbiyesi için bir yumurta sarısını yarım limon suyuyla iyice çırpın ve yemeğe ilave edin. Beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına koyun ve üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Ekmeğe bandıra bandıra yiyiniz efendim.

Herkese afiyet olsun
Etli Kereviz Yemeği


Etli Kereviz Yemeği
Yanında bulgur pilavı iyi gider...
Bulgur pilavı
                                                    İki kaşık yoğurtla.....
                                                     Sevgiyle ve Afiyetle kalın
                                                                                       DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: