Kabak Tatlısı nasıl yapılır

10:15 Dilek Toksoy 0 Comments



Kabak Tatlısı
Kabak tatlısını çok severim.Kışın gelmesiyle soframın baş tatlısı olur. Kabağın iyisinden anlamam ama pişirmesinden anlarım.Kabağın kuru olması, güzel pişmesi, şekerinin dozunu iyi ayarlamak benim bildiğim tüyolar.
Ayrıca şekerle pişirdikten sonra borcamda fırına vermek daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Malzemeler:
1 kilo kuru kabak
4 su bardağı toz şeker
Üzerine serpmek için ceviz veya fındık
Arzuya göre toz tarçın

Yapılışı:
Kabakları ayıklayıp doğradıktan sonra iyice yıkıyoruz. Büyükçe bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 2 bardak toz şekeri döküyoruz. Tencerenin kapağını örtüyoruz. 10 dk kaynadıktan sonra bir bardak daha toz şeker ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını artık örtmüyoruz. Ocağın altını kısıyoruz. 15 dk daha kaynattıktan sonra düzgünce tencereden alıp borcama diziyoruz. Dibindeki ağdalı suyunu da üzerine döküyoruz. Bir bardak daha toz şekeri üstüne döküp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerini dövülmüş ceviz fındık ile süslüyoruz. İsteğe göre toz tarçın da serpebilirsiniz.


Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

                          Herkese Afiyet Olsun
                                                     Sevgiler              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: