Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır

09:55 Dilek Toksoy 0 Comments

Zeytinyağlı Pırasa

Kışın en sevdiğim sebzelerindendir pırasa.Hem çok hafif hem de lezzetli bir yemek bana göre..Bağırsakların  dostu olduğunu söyleyebilirim.Kışın her hafta yapmamız gereken bir yemek olmalı. Benim kızlarım çok seviyor ve iyi ki sevdirmişim bu yemeği onlara.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi:
1 kilo pırasa
1 tane büyükçe havuç
1 tane kuru soğan
1 fincan pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu

Yapılışı:
Pırasaları ayıklayıp aynı eşitlikte doğrayıp yıkıyoruz.Havucun dış kısmını kazıyıp istediğiniz şekilde doğruyoruz.  Tencereye attığımız pırasaların ve havuçların üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra onu da tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu şekerini ve yağını da ekledikten sonra orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Su koymaya gerek kalmıyor.Sebzelerin kendi suyuyla pişiyor. Ben güveçte ya da düdüklü tencerede pişiriyorum daha leziz oluyor.yaklaşık yarım saatte servise hazır hale gelen zeytinyağlı pırasayı soğuk yemenizi tavsiye ederim.Üzerine de limon sıkmayı ihmal etmeyin.
Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlı Pırasa  
                                                        Afiyet Olsun        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: