Havuç Borani

10:45 Dilek Toksoy 0 Comments

Havuç Borani
Özel günlerinizde.özel misafirleriniz geleceği zaman yapabileceğiniz yapımı çok basit hafif bir lezzet.Şahsen ben sık sık yapıyorum.Meze olarak da sunabileceğiniz bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 kilo havuç
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytin yağı
1 kase süzme yoğurt
2 kaşık mayonez
tuz
karabiber
pul biber
maydanoz

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra rendeden geçirin.Derin bir tavaya yağı koyup iyice kızmasını bekleyin.Daha sonra içine dövülmüş sarımsakları atın. Hafifçe kavurun. Rendelenmiş havuçları da ekleyip karıştırarak kavrulmasını sağlayın.
Kavrulma işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra yoğurdu, mayonezi, cevizi, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra iyice karıştırın.
Servis tabağına aldığınız havuç boraneyi pul biberle süsleyin.
Havuç Borani
                          Afiyet Olsun                                DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: