Portakallı Ayvalı Kereviz

09:43 Dilek Toksoy 0 Comments

14-12-2012
Portakallı Ayvalı Kereviz


Değişik bir tat ve hafif bir yemek.Kerevizi genelde zeytinyağlı yaparım.Portakal suyu da ilave ederim ama bu tarif soğansız ve yağsız.Bence deneyin beğeneceksiniz. Kerevizi sevmeyenlere sesleniyorum.."sevin kardeşim sevin"...)


Malzemeler:
2 adet kereviz
1 adet ayva
2 adet portakal
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Kerevizlerin ve ayvaların dış kabuklarını soyup yıkıyoruz. Yuvarlak şekilde dilimleyip tencereye diziyoruz. üzerine kereviz yapraklarını doğruyoruz. Portakalların ve limonun suyunu sıkıp kerevizlerin üzerine döküyoruz. Tuzunu ve şekerini de ekleyip kerevizler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz.
Portakallı Ayvalı Kereviz
Afiyet Olsun
                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: