Portakallı Ayvalı Kereviz
14-12-2012Portakallı Ayvalı Kereviz |
Değişik bir tat ve hafif bir yemek.Kerevizi genelde zeytinyağlı yaparım.Portakal suyu da ilave ederim ama bu tarif soğansız ve yağsız.Bence deneyin beğeneceksiniz. Kerevizi sevmeyenlere sesleniyorum.."sevin kardeşim sevin"...)
Malzemeler:
2 adet kereviz
1 adet ayva
2 adet portakal
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Kerevizlerin ve ayvaların dış kabuklarını soyup yıkıyoruz. Yuvarlak şekilde dilimleyip tencereye diziyoruz. üzerine kereviz yapraklarını doğruyoruz. Portakalların ve limonun suyunu sıkıp kerevizlerin üzerine döküyoruz. Tuzunu ve şekerini de ekleyip kerevizler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz.
Portakallı Ayvalı Kereviz |
Afiyet Olsun
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: