Etli Lahana Dolması Tarifi

01:58 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

12-12-2012



Lahana Dolması



Soframın vazgeçemediklerimden olan dolmanın her türlüsü makbulümüzdür  Kışın özellikle beyaz lahana yapraklarından sardığım dolmaları yemek çok keyifli. Bu akşam kızlarım işten geldiklerinde tencereye saldırdılar adeta.Lahana bildiğimiz üzere çok faydalı bir sebze. Ben bir Karadenizli olarak genelde kara yapraklı lahanaya alışığım. Bir gün onunda tarifini yazacağım ve sizlerle paylaşacağım.


Gelelim dolmamızın tarifine:
Gerekli malzemeler:
Büyükçe bir adet beyaz lahana ( kapuska )

İçi için:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
kıyılmış maydanoz
nane
karabiber
tuz
kişniş
kırmızı toz biber
2 kaşık biber ya da domates salçası
2 kaşık tereyağı ya da sıvı yağ

Sosu için:
3 adet domates
tuz karabiber
pulbiber

Yapılışı:
Öncelikle derin bir tencereye yeterince su koyup lahanaların haşlanmasını sağlıyoruz. Haşlarken dikkat etmemiz gereken husus her yaprağın aynı derecede haşlanması ve asla çok haşlanmaması olmalıdır. Haşlanan yaprakları süzgeçte süzülmeye bırakıp içini hazırlamaya geçiyoruz. 
Yine derin bir yoğurma kabına kıymayı ve yemeklik doğradığımız soğanları koyuyoruz.Sırayla tüm malzemeleri ekleyip harmanlıyoruz.
Lahana yapraklarının içini bu harçtan bir miktar koyup dolma şeklini verip sarıyoruz.Yapraklar ve iç bitene kadar sarıp tencereye diziyoruz. Bu işlem bittikten sonra domatesleri rendeden geçirip tuz ve biberini ekleyip dolmaların üzerine yayıyoruz.İki kaşık tereyağını ekledikten sonra tencereye iki bardak da su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Ocağın altını kısarsanız yavaşca pişmesi daha leziz olmasını sağlayacaktır.
Eveeeet biz pişirdik ve de afiyetle yedik.     Herkese AFİYET OLSUN






Lahana Dolması
 İştah açıcı..
Lahana Dolması
                                                      Sevgiyle pişen yemeklerden bir kuble..
                                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: