Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?
22-12-2012Zeytinyağlı yemekleri her zaman çok severim ve evimde yaparım. Baklanın böbrek dostu olduğunu söyleyeyim. Mutlaka arada bir de olsa pişirin ve yiyin.Ben kızlara zorla yediriyorum.Küçükken blendırda ezip yoğurtla karıştırıyor ve öyle yediriyordum.
Malzemeler:
1 kilo bakla
1 adet kuru soğan
yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
1 bardak un
limon
Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp limonlu ve unlu suda bekletin.Daha sonra süzüp düdüklü tencereye koyun.Düdüklü tencerede daha leziz oluyor. Sonra üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve yağını tuzunu,şekerini koyun.Bir avuç unu da üzerine serpip karıştırın.Düdüklünün kapağını örtün ve ocağın altını açın.Yaklaşık 15 veya 20 dk.pişirin.
Yemeğimiz hazır ve servis tabağına koyuyorum.. Yoğurtla yemenizi öneririm.
Buyrun Afiyet olsun
Harika Görünüyor
Zeytinyağlı Bakla |
Zeytinyağlı Bakla |
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: