Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

04:29 Dilek Toksoy 0 Comments






Ayvanın ne kadar güzel bir meyve olduğunu söylememe gerek yok. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve çiçeklerini kulanmışlar. Ayva, protein, şeker, organik asit A, B2, ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minarellerden çok zengin, tohumlarında ise yağ ve protein bolca var. Kış mevsiminin baş meyvesi, mevsim güzelidir. Kompostosu olsun reçeli olsun hepsi hem faydalı hem lezzetli bence. Kabuklarının da öksürüğe ve uykusuzluğa  iyi geldiğini, iyi bir sakinleştirici olduğunu biliyorum. Yani her türlü faydalanabileceğimiz bir meyve. Ben bugün ayvanın reçelini yaptım. İnanın harika oldu. Bu tarifi bloğumda paylaşmadan olmaz.
Malzemeler:
5 adet yani yaklaşık 1 kilo ayva
5 bardak toz şeker
5 bardak su
yarım limon suyu
4-5 adet karanfil
1 adet kuru tarçın

Yapılışı:

Ayvaları yıkayıp kabuklarını incecik soyun.Ayvaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir bez torbanın içine koyup ağzını bağlayın.Ayvaları ister rendeden geçirin ister küçük küçük doğrayın nasıl isterseniz.Tencereye 5 bardak suyu koyup içine ayvaları ve çekirdek dolu torbayı  atın ve ocağın altını yakın.Bir adet çubuk tarçını ve karanfili de atmayı unutmayın.Yumuşayana kadar bekleyin.Daha sonra toz şekerini de ekleyin.Ocağın altını kısın ve yaklaşık 40 dk pişirin.Reçel kıvamı alınca içine yarım limon suyunu ekleyin.5 dk daha kaynatın.Reçelin rengi hafif kırmızı olmalıdır.Jöle kıvamında ve akıcı olmalıdır. Reçelin içinden karanfilleri, tarçını ve ayva çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.Reçeli sıcakken cam kavanoza döküp ağzını sıkıca kapatın.Yemeye doyum olmaz,haydi ekmeğinize labne peynirini sürün ve üzerine de ayva reçelinden yayın..Çok güzel bir lezzet oluyor,deneyin.
Ayva Reçeli
         Hımmmmm harikaa görünüyor
Ayva Reçeli


Bunu da bir arkadaşımda yaptım..rendelenmiş haliyle..
Ayva Reçeli
                             Sevgiyle pişen yemekler           DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: