Kuru Fasulye Pilakisi

04:54 Dilek Toksoy 0 Comments

22-12-2012
Kuru Fasulye Pilakisi

Sofralarımızın yine vazgeçilmezlerinden biridir Kuru Fasulye Pilakisi. Ben Türk mutfağında en çok yenilen ve sevilenleri tercih ediyorum. Yapılışı gayet basit  olan bu salatayı nasıl yaptım bir görelim.


Malzemeler:
200 gr.kuru fasulye
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
marul
1 adet havuç
2 adet haşlanmış yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
yeterince tuz
karabiber,pul biber

Yapılışı:
Akşamdan ısladığımız fasulyeleri bir tencerede fazla dağılmadan yumuşayana kadar haşlıyoruz.Fasulyeleri süzüp soğuttuktan sonra derin bir kaseye alıyoruz.İçine yağını,tuzunu,biberini,limon suyunu, kıyılmış maydanozu,ince çubuk şeklinde doğranmış havucu,incecik kıydığınız marulu,söğüş doğradığınız kuru soğanı ekleyip harmanlıyoruz.Servis tabağına alıp üzerini haşlanmış ve yuvarlak doğranmış yumurtayla süslüyoruz.Biraz da pul biber serpip afiyetle yiyoruz.
                                                 Herkese afiyet olsun

Kuru Fasulye Pilaki
                                            Sevgiyle pişen yemekler ve DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: