Tırtıl Kurabiyesi

18:24 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Tırtıl Kurabiyesi
Ben bu kurabiyenin adını "Kıl Kurabiyesi" koydum.Neden derseniz , tarifini çok titiz olan bir arkadaşımdan aldım.Tadını çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.Yapımı biraz zahmetli olan bu kurabiye denemeye değer bence.Çok özel bir lezzeti ve görünümü oldu.


Kurabiye için gerekli malzemeler şunlar:
1 paket sanayağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Alabildiğince un
yağlı kağıt

Yapılışı:

Sanayağını ısıya dayanıklı bir kapta ocakta eritip yoğurma kabına alıyoruz.Bir su bardağı sıvı yağı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Bir yumurtayı kırdıktan sonra tekrar karıştırıyoruz.Elenmiş unu ve kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip yavaş yavaş yoğuruyoruz. Hamurun çok yumuşak olması lazım. O yüzden unu eklerken yavaş yavaş eklemeniz lazım.
Daha sonra hamur şeklillendirme sıkacağına bir parça hamur koyuyoruz. Ucu tırtıllı olan aparatı takıp hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeritler halinde sıkıyoruz.
Tırtıl Kurabiyesi
Tırtıl Kurabiyesi
Sıkma işlemi hamur bitinceye kadar devam ediyoruz. Yaklaşık iki fırın tepsisi doldu.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 dk. pişiriyoruz.Sakın çok pişirmeyin, üzerleri kızarmadan tepsiyi fırından alın.Servis tabağına dizerken spatula kullanın, çünkü elinizde dağılabilir.Soğuyunca sertleşen bu kurabiye yerken  ağızda dağılıyor ve harika bir tadı var.
Herkese afiyet olsun
Tırtıl Kurabiyesi
Tırtıl Kurabiyesi
Tırtıl Kurabiyesi
                             Sevgiyle yapılan özel tatlarda buluşalım
                                                                                   DİLEKLE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: