Etli Kara Lahana Dolması

18:56 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Etli Kara Lahana Dolması
Bir Karadenizli olarak çok sık yediğimiz sebzelerin tacıdır karalahana.Onsuz bir hafta geçmez ve mutlaka her hafta pişer bu yemeğin her türlüsü soframızda. Bloğumda henüz karalahana çorbasını ve yemeğinin yapılışını yayınlamadım ama bugün dolmasıyla başlayabiliriz. Karalahananın cilt,diş ve kemik yapılarının dokusundaki sağlamlığını artırdığını biliyorum ve bunun ispatını kendimde de görebiliyorum.Güzel ve sağlam kemikli insanlarız vesselam.

Karalahana dolması için gerekli malzemeler:
2 bağ kara lahana
200 gr.kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş

Yapılışı:

Lahanaları saplarından ayırıp kaynar suda hafifçe yumuşayana dek haşlıyoruz. Süzme kabına alıp süzüyoruz. 
Şimdi sıra içini hazırlamaya geldi. Öncelikle çok küçük kuşbaşı doğradığımız etleri iki kaşık sıvıyağda kavuruyoruz.Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Salçaları ve baharatları da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra haşladığımız lahana yapraklarına tek tek içten koyup sigara gibi sarıyoruz. Tencereye dizdikten sonra iki kaşık tereyağını ve iki bardak suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.Kısık ateşte 1 saate yakın pişirdiğimiz dolmamız yemeye hazır bir şekilde servis tabağına konulur ve afiyetle yanında yoğurtla yenir. Bizde böyle...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Sevgiyle ve afiyetle kalalım
                                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: