Zeytinyağlı Yaprak Sarması
En güzel yaptığım yemeklerden biri de yaprak sarmasıdır. Bunu ben demiyorum yiyenler diyor. Yapraklar yumuşak ve ince olursa, dolmanın içine de hakkını verdiyseniz ve de incecik kalem gibi sardıysanız güzel olmaması için bir neden yok. Sarma işlemi biraz sıkıcı ve uzun gelse de yemesi eğlenceli ve leziz.Türk mutfağının vazgeçilmez yemeğidir yaprak sarması.Kim akıl etmiş bilmiyorum.. sen al yaprağı pirinçle doldur, pişir ve ye.Bayramlarda olsun, özel misafir ikramlarında sofralarda yerini alan en özel yemeğimizdir.
Bloğumda bu özel yemeği sizler için yaptım ve yayınladım. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
300 gr. salamura ya da taze asma yaprağı
yarım kilo pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber
yenibahar,pulbiber
nane,maydanoz
Yapılışı:
Yapraklarınız salamuraysa akşamdan ılık suda bekletin ve sık sık suyunu değiştirin. Taze ise kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.Sarmak için hazır hale gelen yaprakların içini hazırlayalım.
İlk önce yemeklik doğradığımız soğanları iki kaşık zeytinyağında kavuralım.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Sıra geldi yaprakları sarmaya
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Servis tabağına alıp yanında limon dilimleriyle diziyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Sevgiyle yaptığım lezzetlerden sevgiler...
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: