FIRINDA TAVUK

19:59 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

FIRINDA TAVUK
Şimdi bu tarifi kızım Ceren,  http://www.devletsah.com/buharda-ve-firinda-pisen-tavuk  adlı siteden görmüş ve geçen hafta sonu eve tavuk alıp gelmiş " Anne ben değişik bir tavuk yapacağım" dedi ve girdi mutfağa. Benim de işime geldi tabi..Bayılırım hazır sofraya oturmaya.
Daha evvelki "fırında tavuk" tarifimden farklı. İçinde patates yok ve çeşitli baharatlarla pişiyor. Bakalım Ceren nasıl pişirmiş bu güzel yemeği..


Malzemeler:
1 adet büyükçe bütün tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
3-4 dal taze biberiye ( yoksa fesleğen ya da kekik )
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Tavuğu iyice yıkayıp kurulayın. Limonu yıkayın ve 4-5 yerinden delin.Sarımsakları da soyun ve limonla beraber tavuğun içine yerleştirin. Mutfak ipiyle ayaklarını bağlayıp açık yerlerini de dikin. Tavuğu sırt üstü bir şekilde kapaklı cam bir kaba yerleştirin. Tarifte dökme demir bir tencere diyor ama bizde olmadığı için borcama koyduk.Daha sonra biberiye dallarını , eğer yoksa fesleğen ya da kekiği tencereye koyun. Bir su bardağı suyu da ilave edin. Tavuğu ister fırına atın , isterseniz ocakta kapağı kapalı olarak pişirin. Yarım saat pişen tavuğu fırın tepsisine alın. Tavuğun her yerine üzerine kırmızı toz biber, tuz ve zeytinyağı karışımından sürün. Bu şekilde sosladığımız tavuğu fırının ızgara konumunda 200 derecede yarım saat daha pişirin. Piştikten sonra borcamın dibinde kalan zeytinyağlı karışımı tavuğun üzerine dökün. Servis tabağına alın.
Fırında Tavuk
Fırında Tavuk
                                                                      AFİYET OLSUN
                                                             SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLER                                       
                                                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: