Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

08:10 Dilek Toksoy 0 Comments

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Fırında yapılan yemekler daha lezzetli geliyor bana. Soframda yine çok sık yaptığım yemeklerden ve kurtarıcılardan olan bu tavuk yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum. İster bütün , isterseniz but olarak alacağınız tavukla yapabilirsiniz. Fırın poşetleri çok pratik ve tavuğun güzel pişmesinde çok yardımcı bir araç.Ben her zaman bu fırın poşetlerini kullanırım. Gelelim nasıl yapıldığına:
Malzemeler:
1 bütün tavuk ya da 8 adet but
fırın poşeti
3 adet patates
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı köri
fesleğen, kekik, karabiber, pulbiber, 
yeterince tuz
2 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:

Tavukları yıkayıp bir kaba koyun. Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Soğanları soyup irice doğrayın. Sarımsakları da ortadan ikiye bölün. Domatesleri ve biberi de irice doğrayıp bu malzemeye katın. tüm baharatları ve soya sosunuda ekleyin ve elinizle karıştırıp  harmanlayın. Tereyağını ufak parçalara bölüp malzemeye karıştırın. Tüm malzemeyi fırın poşetine doldurmaya başlayın ve doldurduktan sonra poşetin ağzını kendi sıkacağıyla iyice bağlayın. Poşeti bir kaç yerinden bıçakla delebilirsiniz. Poşeti fırın tepsisine alıp, 250 derece sıcaklıktaki fırında alt üst bir olacak şekilde pişirmeye bırakın. Yaklaşık bir saat pişirmek gerekiyor. Piştikten sonra düz bir kepçeyle servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı güzel gider unutmayın. Afiyet olsun ! 
Patatesli Tavuk
Patatesli Tavuk
Patatesli Tavuk
                          Sevgiyle Pişen Yemekler
                                                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: