İşkembe Çorbası Tarifi
29-01-2013İşkembe Çorbası |
Gelelim tarifine:
Kullanılacak malzemeler:
400 gr. hazır temizlenmiş dana işkembesi
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
İşkembeyi iyice yıkadıktan sonra kesme tahtasında bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin. Çorba yapacağınız tencereye atıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Ocağın altını yakıp kaynamaya bırakın. Bir yandan çorbanın terbiyesiini hazırlayın. Bunun için bir yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurt, limon suyu ve unu çırpın.İşkembeler iyice yumuşayınca önceden hazırladığınız terbiyeyi yavaşca dökün ve karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Servis kasesine kepçeyle döktüğünüz çorbamızın üzerine iki yemek kaşığı yağda erittiğiniz kırmızı toz biberi kaşık yardımıyla serpin. Sarımsakları az tuzla dövüp sirkeyle karıştırın ve bu sostan kaseye ilave edin. Dilerseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Bu soğuk kış günlarinde sıcak sıcak için.
Herkese afiyet olsun.
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
İşkembe Çorbası |
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: