Patates Püresi Nasıl Yapılır
Patates Püresi |
Malzemeler:
1 kilo patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Maydanoz
Yapılışı:
Patatesleri suyun altında iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Büyükçe bir tencerede üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin.
Başka bir tencerede İki yemek kaşığı zeytinyağını ve bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Ezdiğiniz patatesleri hafifçe kavurun. Bir bardak soğuk sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ekleyip 5 dakika daha. kavurun. Püreyi servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.
AFİYET OLSUN..
Patates Püresi |
Patates Püresi |
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: