Patates Püresi Nasıl Yapılır

21:34 Dilek Toksoy 0 Comments

Patates Püresi
Et yemeklerinin yanında sunabileceğimiz yardımcı yemeklerimiz dendir. Bu akşam yapıp resimlediğim için yayınlamadan olmaz. Servis kabının kenarından biraz almış kızım ben fotoyu çekmeden, o yüzden fotoğrafım yakışıklı olmadı.

Malzemeler:
1 kilo patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Maydanoz
Yapılışı:
Patatesleri suyun altında iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Büyükçe bir tencerede üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin.
Başka bir tencerede İki yemek  kaşığı zeytinyağını ve bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Ezdiğiniz patatesleri hafifçe kavurun. Bir bardak soğuk sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ekleyip 5 dakika daha. kavurun. Püreyi servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.
AFİYET OLSUN..

Patates Püresi 

Patates Püresi 
                                               SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                     DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: