Mercimek Çorbası

00:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Mercimek Çorbası
Türk Mutfağının temel çorbalarından biri olan mercimek çorbasının tarifini yazacağım bu akşam. Bu çorbayı bence herkes güzel yapamıyor. Ben bu çorbayı yapmayı yıllar önce çok tecrübeli bir ablamdan öğrenmiştim. Tabi o zamanlar  blender yoktu ve süzgeçten geçirirdik. İyi ki bu blenderler çıktı da bizlere kolaylık oldu. 
Bu gece misafirim vardı. Çorbamdan o da içti ve tabi ki çok beğendi. Olmazsa olmazlardan olan mercimek çorbamın tarifini bloğumda paylaşmadan olmaz. 
Not: Mercimek çorbasına bazen brokoli kattığım da olur. Hem daha lezzetli hem de vitaminli oluyor. Patates koyanlar da var ama ben sevmiyorum.


Malzemeler:
1 su bardağı sarı veya kırmızı mercimek ( sarısı daha faydalıymış )
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 adet sivri biber
5 bardak su
tuz, karabiber, nane, kekik
limon suyu

Yapılışı:
Mercimekleri ayıklayıp tel süzgeçte yıkayın. Kabuklarını soyduğunuz soğanı, sarımsağı  irice doğrayın. Havucu yıkayın ve irice doğrayın. Tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Üstüne 5 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Sebzeler ve mercimek pişince ocağın altını söndürün. Çorbayı blenderle karıştırın. 
Şimdi başka bir çorba tenceresine,  tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin. İki yemek kaşığı unu ekleyip 3 dk. kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra çorbayı yavaşça tencereye dökün. Karıştırarak 5 dk. daha kaynatın. Çorbamız servise hazırdır. Kepçe yardımıyla kaselere boşalttığınız enfes çorbamızın üzerini baharatlarla süsleyin. Limon suyunu eklemeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun.
Mercimek Çorbası
                                    Yanında kendi ellerimle yaptığım turşu iyi gider
Lahana ve Salatalık Turşusu
                                       SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLER
                                                                                     DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: